Hollywood Vampires si počas udeľovania Grammy uctia Lemmyho

NETKY.SK • 5 Február 2016, 11:07 • 2 min
Hollywood Vampires si počas udeľovania Grammy uctia Lemmyho

LOS ANGELES - Americká rocková kapela Hollywood Vampires si počas 58. udeľovania cien Grammy uctí zosnulého lídra už nefungujúcej heavymetalovej skupiny Motörhead Lemmyho Kilmistera.

slovakia

left justify in out

Podujatie sa bude konať 15. februára v losangeleskom Staples Center a vystúpia na ňom napríklad aj Adele, Justin Bieber, The Weeknd, Ellie Goulding či Lady Gaga, ktorá vzdá česť Davidovi Bowiemu.


Formácia, ktorú tvoria Alice Cooper, Johnny Depp a Joe Perry, plánuje počas šou predstaviť aj novú skladbu As Bad as I Am. Šesťdesiatosemročný Cooper v rozhovore pre americký dvojtýždenník Rolling Stone prezradil, že by rád predviedol aj hit Ace of Spades od Motörhead.


Špeciálna hudobná formácia vznikla vlani ako pocta skupine muzikantov, ktorí sa v 70. rokoch minulého storočia zabávali v kluboch a hovorili si Hollywood Vampires. Patrili medzi nich napríklad aj John Lennon, Joe Walsh, Klaus Voormann, Keith Moon, Ringo Starr, Micky Dolenz či Harry Nilsson.

 

"Domnievam sa, že Lemmy k nám patrí. Vždy s ním bola zábava. Nájdite niekoho, kto Lemmyho nemal rád. Bol jedným z tých chlapíkov, ktorého nebolo možné nemať rád," uviedol Cooper na margo hudobníka, ktorý zomrel 28. decembra v Los Angeles. Legendárny rocker oslávil štyri dni pred smrťou 70. narodeniny.

 

"Som abstinujúci alkoholik. Už 35 rokov nepijem. Veľa ľudí, ktorí pijú, si myslia, že by mi to mali vysvetliť. Niekoľko týždňov pred smrťou za mnou prišiel Lemmy a povedal mi, že prestal piť, pričom mal v ruke pohárik. Spýtal som sa ho, či to myslí vážne a on mi odpovedal, že áno, vraj už nepije whisky, ale vodku. Spýtal som sa ho, 'Lemmy, myslíš si, že tvoja pečeň rozozná farbu alkoholu?'. Povedal, že vodka je o úroveň nižšie ako whisky. Odvetil som mu, že aj to je správny krok," podelil sa o spomienky na Lemmyho Cooper.


Hollywood Vampires vydali vlani v septembri debutový, eponymný album, ktorý obsahuje 14 skladieb. Medzi nimi sú aj coververzie hitov od interpretov ako The Who, The Doors, Led Zeppelin, Jimi Hendrix alebo John Lennon. Na štúdiovke sa podieľali aj Tommy Henriksen, Paul McCartney, Brian Johnson, Christopher Lee, Bob Ezrin, Joe Walsh, Robby Krieger, Slash, Zak Starkey či Dave Grohl. Zoskupenie plánuje 12. februára vydať reedíciu albumu, ktorá bude okrem spomínanej piesne As Bad as I Am obsahovať aj prerábky skladieb I'm a Boy od The Who a 7 and 7 Is od Love.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies