Hollande poukázal na možnosť vojenskej akcie proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 4 September 2014, 07:00 • 2 min
Hollande poukázal na možnosť vojenskej akcie proti Islamskému štátu

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande poukázal dnes na možnosť podniknutia vojenskej akcie proti militantnej organizácii Islamský štát. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Hlava štátu zdôraznila dôležitosť politickej, humanitárnej a, ak je to nevyhnutné, vojenskej reakcie, ktorá je v súlade s medzinárodným právom," uvádza sa vo vyhlásení Hollandovej kancelárie po tom, čo sa stretol s vysokopostavenými vojenskými poradcami.
      

Talianska ministerka obrany Roberta Pinottiová dnes zároveň v parlamente uviedla, že Taliansko by malo byť schopné začať dodávať zbrane kurdským jednotkám bojujúcim proti islamskému štátu na budúci týždeň - po uzavretí konečnej dohody s irackými úradmi, píše Reuters.
      

Taliansko spolu s ďalšími európskymi krajinami vrátane Nemecka a Francúzska súhlasilo s vyslaním dodávok ľahkých zbraní určených pre kurdské sily na boj proti militantom z IS, ktorí obsadili rozsiahle územia na severe Iraku. 
      

Zbrane vrátane 200 guľometov, 2000 granátov na raketový pohon a 950.000 kusov munície pochádzajú z vlastných nadbytočných vojenských zásob Talianska, ako aj z množstva zbraní sovietskej výroby, skonfiškovaných počas balkánskych vojen v 90. rokoch, píše Reuters.   Pinottiová pred parlamentným výborom v Ríme spresnila, že zásoby v hodnote 1,9 milióna eur by mohli začať dodávať 10. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies