Hollande: Francúzsko bude ekonomickou veľmocou

NETKY.SK • 17 Január 2014, 17:37 • 2 min
Hollande: Francúzsko bude ekonomickou veľmocou

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande dnes počas stretnutia s veľvyslancami akreditovanými v Paríži uviedol, že Francúzsko bude "ekonomickou veľmocou" a atraktívnou krajinou pre investície a podnikanie, informujú francúzske médiá.

slovakia

left justify in out

Hollande pred diplomatmi zdôraznil, že "zmluva o zodpovednosti," ktorú v utorok 14. januára navrhol pre súkromný sektor a sociálnych partnerov, povedie k splneniu týchto ambícií. "Som si vedomý jednej veci, žiadna krajina na svete, bez ohľadu na to, aký je jej význam, geografická poloha alebo história, nebude mať vplyv, ak nemá ekonomický potenciál," zdôraznil Hollande pred skupinou veľvyslancov na stretnutí v Elyzejskom paláci. Prezident spresnil, že z titulu svojej funkcie sa musí postarať o to, aby Francúzsko bolo v budúcnosti naozaj hodnovernou ekonomickou silou, ktorá bude fungovať v prospech Európy a aj v prospech vlastných záujmov. Práve to je hlavným cieľom paktu zodpovednosti, ktorý predostrel domácim hospodárskym subjektom a sociálnym partnerom. Podporovaním myšlienky "atraktívneho Francúzska" chce prezident presvedčiť zahraničných investorov, že sú v tejto krajine viac ako vítaní.

"Ak viete o tom, že existujú firmy, ktoré váhajú medzi niekoľkými krajinami, povedzte im, že musia prísť do Francúzska," obrátil sa Hollande s jasným posolstvom na ambasádorov. A dodal, že jeho krajina urobí všetko pre to, aby dokázala, že je konkurencieschopná. Pakt zodpovednosti, o ktorom sa šéf Elyzejského paláca zmienil už počas svojho novoročného prejavu, je v znamení znižovania daňového zaťaženia pre spoločnosti a ďalších škrtov vo verejných výdavkoch, na oplátku však Hollande od súkromnej sféry žiada dôraznejšie vytváranie nových pracovných miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies