Parížski policajti postrelili ženu, vyhrážala sa odpálením

NETKY.SK • 31 Október 2023, 13:30 • 2 min
Parížski policajti postrelili ženu, vyhrážala sa odpálením

PARÍŽ - Parížski policajti postrelili v utorok ženu, ktorá sa v prímestskom vlaku vyhrážala cestujúcim a odmietla poslúchnuť výzvy polície.

slovakia

left justify in out

Na ženu, ktorá mala zahalenú tvár, upozornil políciu jeden z cestujúcich. Podľa svedkov okrem vyhrážok vykrikovala aj frázu "Alláhu akbar" (Boh je najväčší).

Zdroj z prostredia polície, ktorý si želal ostať v anonymite, pre agentúru AFP povedal, že policajtom sa podozrivú ženu podarilo izolovať na parížskej stanici metra Bibliotheque Francois Mitterrand, ktorú evakuovali. Dodal, že strieľať sa rozhodli pre obavy o svoju bezpečnosť.

 

Žena sa vyhrážala, že sa odpáli, uviedla parížska prokuratúra. Dodala, že policajti žene jedným výstrelom spôsobili život ohrozujúce zranenie.

Polícia spustila dve vyšetrovania – jedno sa týka konania ženy a ďalšie sa zaoberá tým, či mali policajti dôvod na použitie zbrane, ozrejmila prokuratúra.

Vo Francúzsku od 13. októbra platí najvyšší stupeň výstrahy pred teroristickými útokmi. Vláda ho vyhlásila v súvislosti s útokom, ku ktorému došlo na strednej škole v meste Arras.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / AP / AFP, Foto: TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies