Hollande chce rokovať s Putinom o dodávke lodí Mistral

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 10:13 • 2 min
Hollande chce rokovať s Putinom o dodávke lodí Mistral

PARÍŽ - Francúzsko skúma možnosti, ako vyriešiť spor o pozastavenú dodávku bojových lodí typu Mistral Rusku.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to v nedeľu francúzsky prezident Francois Hollande. Ako ďalej uviedol, o kontrakte za 1,2 mld. eur bude hovoriť s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, s ktorým sa stretne v piatok počas návštevy Arménska. "Stále je to témou diskusie. Sme v procese rokovania. Musíme nájsť východisko z krízy," povedal Hollande pre televíznu stanicu Canal Plus.


Francúzsko zastavilo dodávku bojových plavidiel Mistral vlani. Rozhodnutiu predchádzalo vystupňovanie západných sankcií proti Rusku za jeho úlohu v konflikte na Ukrajine. Kontrakt uzavretý v roku 2011 predstavoval historicky najväčšiu transakciu medzi Ruskom a niektorým členským štátom Severoatlantickej aliancie (NATO) od rozpadu Sovietskeho zväzu. Ruský prezident Vladimir Putin minulý týždeň uviedol, že v spore o dodávku lodí Moskva nechce voči Parížu uplatňovať sankcie, očakáva však návrat vynaložených prostriedkov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies