Holandský brankár Newcastlu Krul mimo do konca sezóny

NETKY.SK • 12 Október 2015, 15:53 • 2 min
Holandský brankár Newcastlu Krul mimo do konca sezóny

NEWCASTLE - Brankár holandskej futbalovej reprezentácie a anglického prvoligového klubu Newcastle United Tim Krul bude pre zranenie nohy mimo diania až do konca sezóny 2015/2016.

slovakia

left justify in out

V sobotňajšom zápase kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska si v Kazachstane, kde hostia zvíťazili 2:1, pretrhol predný prekrížený väz pravého kolena. Dvadsaťsedemročný gólman to oznámil prostredníctvom svojho twitterového konta. Newcastle v reakcii na výpadok Krula už povolal Freddieho Woodmana z hosťovania vo štvrtoligovom Crawley Towne.

 

Holandské šance na účasť na záverečnom turnaji majstrovstiev Európy 2016 vo Francúzsku pomôžu chytať za chvost traja dodatočne nominovaní hráči. Trénera Dannyho Blinda prinútili okolnosti doplniť káder pre utorňajší záverečný zápas proti Česku o dvoch brankárov a jedného obrancu. Kenneth Vermeer z Feyenoordu a Maarten Stekelenburg zo Southamptonu prichádzajú nahradiť zranenú dvojicu Jasper Cillessen, Tim Krul. Cillessen si v rozcvičke pred sobotňajším súbojom v Astane proti Kazachstanu poranil chrbát a pre Krula sa priamo počas stretnutia predčasne skončila sezóna. Jeho klubový zamestnávateľ Newcastle United potvrdil pretrhnutie prekríženého väzu v pravom kolene. Tretím "záchranárom" je obranca Gregory van der Wiel z Paríža Saint-Germain, ktorý nemohol v Kazachstane nastúpiť z disciplinárnych dôvodov. 

 

Holandská cesta na kontinentálny šampionát vedie už jedine cez baráž. Na to však tretí tím z majstrovstiev sveta 2014 potrebuje vytlačiť z tretieho miesta v tabuľke A-skupiny Turecko, za ktorým zaostáva o dva body. Podmienkou je amsterdamské víťazstvo nad Čechmi a domáca prehra Turecka s vedúcim Islandom. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies