Holandské mesto obvinilo zo zrútenia sa žeriavov na moste dodávateľov stavby

NETKY.SK • 14 August 2015, 12:27 • 2 min
Holandské mesto obvinilo zo zrútenia sa žeriavov na moste dodávateľov stavby

BRUSEL/AMSTERDAM - Mestská správa holandského mesta Alphen aan den Rijn obvinila dodávateľov stavebnej techniky za nehodu na stavbe mosta, pri ktorej sa 3. augusta zrútili dva žeriavy na komplex obytných domov.

slovakia

left justify in out

Starostka tohto mesta na západe krajiny Liesbeth Spiesová vo štvrtok oznámila, že dodávatelia stavby spoločnosti Mourik a BSB Staalbouw sú za tento incident vinní, pretože "nedodali to, čo bolo dohodnuté" a sú preto zodpovední za zapríčinenú nehodu. Uviedla holandská tlačová agentúra ANP.

 

 

K pracovnej nehode došlo pri rozsiahlej rekonštrukcii mosta Juliana v meste. Dva žeriavy umiestnené na pontóne uprostred vodného kanála dvíhali v rámci rekonštrukcie veľkú časť mosta. Pri tejto operácii sa prevrátili a spolu s časťou mosta sa zrútili na okolité budovy radovej zástavby, čo viedlo k zničeniu alebo poškodeniu okolo 50 domácností a obchodov. Pri incidente našťastie nikto nebol zranený.

 

Spiesová uviedla, že možno potrvá aj niekoľko týždňov, kým sa podarí odstrániť havarované žeriavy a časti zrúteného mosta. Odstraňovanie sutín zo zničených domov podľa jej slov potrvá niekoľko mesiacov.

 

Dovtedy všetci ľudia, ktorí boli evakuovaní zo svojich zničených alebo poškodených domovov zostanú v budove mládežníckeho centra.

 

Dodávatelia predmetnej stavby medzitým naznačili, že vyplatia zálohy na náhradu škody vo výške 2000 eur pre jednotlivcov a 5000 eur pre podniky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies