Holandská polícia prehľadala v Utrechte dom podozrivého teroristu

NETKY.SK • 21 Január 2015, 06:39 • 2 min
Holandská polícia prehľadala v Utrechte dom podozrivého teroristu

AMSTERDAM - Holandská polícia vykonala v meste Utrecht domovú prehliadku u nezvestného 18-ročného islamského militanta, ktorého cestovný pas sa našiel minulý týždeň pri protiteroristickom policajnom zásahu v belgickom meste Verviers. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

V dome, v ktorom podozrivý mladík býval spolu s rodičmi, policajti zaistili mobilné telefóny a prenosné počítače. Rodičia predpokladaného teroristu nahlásili zmiznutie svojho syna už vlani v septembri. Holandská prokuratúra oznámila, že muža, ktorého meno nezverejnila, vyšetruje pre podozrenie z účasti na "teroristickej trestnej činnosti", avšak podrobnosti o prípade uviesť odmietla.
      

Podľa španielskych médií sa mladík, ktorého identifikovali ako Zaida Koulissa, po úteku z Belgicka zdržuje buď v Španielsku, alebo vo Francúzsku. Vyšetrovatelia sa obávajú, že by sa aj s ďalším islamistom mohol pokúsiť vycestovať do Sýrie. 
      

Belgická polícia počas razie uskutočnenej v rámci celoeurópskeho boja proti terorizmu zastrelila vo štvrtok v meste Verviers dvoch ozbrojencov a v súvislosti s prípadom zadržala 13 osôb. Podľa miestnych úradov sa vďaka tomu podarilo prekaziť plány islamistov na uskutočnenie teroristického útoku.
      

Grécke úrady dnes oznámili, že Belgicku vydajú 33-ročného Alžírčana, ktorý je podozrivý, že sa na príprave útoku taktiež podieľal. Muž je jedným z niekoľkých osôb, ktoré grécka polícia zadržala v sobotu. Policajné zásahy sa vo viacerých európskych krajinách uskutočnili po tom, ako traja islamskí militanti zavraždili začiatkom januára v Paríži 17 ľudí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies