Hokejové majstrovstvá boli zabezpečené na vysokej úrovni

NETKY.SK • 26 Máj 2011, 09:53 • 2 min
Hokejové majstrovstvá boli zabezpečené na vysokej úrovni

Hokejové majstrovstvá boli zabezpečené na vysokej úrovni

slovakia

left justify in out

img

Polícia hodnotí svoju činnosť počas hokejového šampionátu v Bratislave ako úspešnú. "K úspešnému zvládnutiu úloh v bezpečnostných opatreniach významnou mierou prispela aj veľmi dobrá spolupráca polície, hlavného usporiadateľa a bezpečnostnej služby zabezpečujúcej vnútornú ochranu priestorov štadióna v Bratislave," uviedol dnes pre TASR bratislavský policajný hovorca František Peczár.
      Dodal, že spoluprácou všetkých zložiek dosiahli vysokú úroveň zabezpečenia bezpečnosti osôb, ochrany ich života, zdravia a majetku. "Denne boli vykonávané dôsledné pyrotechnické prehliadky, merania koncentrácií chemických a biologických látok v prostredí hokejového štadióna. Taktiež bol denne vykonávaný letecký monitoring koncentrácie ľudí a motorových vozidiel v meste Bratislava, osobitne v okolí štadióna a v jednotlivých fan zónach," pripomenul Peczár.
      Počas majstrovstiev slúžilo v uliciach hlavného mesta denne približne 720 policajtov. Tí boli sústredení v štyroch bezpečnostných zónach.
      Na štadióne ich bolo najviac, dohliadali tam aj na ochranu hotelov, parkovísk a Fan zóny Kalinčiaková. V rámci Starého Mesta chránili fanúšikov, turistov, Bratislavčanov v historickom centre a zabezpečovali ochranu štátnych budov a úradov. V bezpečnostnej zóne Ružinov zabezpečovali ochranu osôb v nákupno-zábavných centrách a na dopravných uzloch medzimestskej a medzištátnej hromadnej prepravy. V Petržalke chránili vnútornú štátnu hranicu určených parkovísk a Fan zónu Tyršovo nábrežie.
      Bratislavskí policajti museli doplniť svoje sily a prostriedky z iných krajských riaditeľstiev Trnava, Nitra, Trenčín, Stredná odborná škola PZ v Bratislave.
      "Základ tvorili policajti služby poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície, ale na plnení úloh sa podieľali aj špecializované služby a útvary Policajného zboru a to predovšetkým pyrotechnici Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ v Bratislave, Útvar osobitného určenia PPZ, Úrad na ochranu ústavných činiteľov, Odbor kynológie a hipológie prezídia PZ a Letecký útvar Ministerstva vnútra SR Bratislava," uviedol Peczár.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies