Hokejisti Slovana vyzvú obhajcu titulu

NETKY.SK • 19 Február 2013, 13:02 • 2 min
Hokejisti Slovana vyzvú obhajcu titulu

Hokejisti Slovana vyzvú obhajcu titulu - Hokej Na rozdiel od svojich predchodcov žiadnu nováčikovskú daň platiť nemuseli. Hokejisti Slovana Bratislava si hneď vo svojej premiérovej sezóne v Kontinentálnej hokejovej lige zahrajú v play off.

slovakia

left justify in out

img

Na rozdiel od svojich predchodcov žiadnu nováčikovskú daň platiť nemuseli. Hokejisti Slovana Bratislava si hneď vo svojej premiérovej sezóne v Kontinentálnej hokejovej lige zahrajú v play off. Svoje účinkovanie v bojoch o Gagarinov pohár odštartujú v stredu o 16.30 SEČ, keď sa v úvodnom dueli 1. kola predstavia na ľade obhajcu trofeje Dinama Moskva.

Slovanisti sa hneď po poslednom súboji základnej časti presunuli z lotyšskej Rigy do ruskej metropoly, po pondelkovom rannom pristátí na letisku Domodedovo zamierili do hotela Korston. Popoludní začali hráči s prípravou, v rámci ktorej si zakopali aj do lopty v areáli štadióna Lužniki, kde hrá svoje domáce zápasy futbalový klub Spartak Moskva. V utorok sa na popoludňajšom tréningu už mali zoznámiť s ľadom Malej športovej arény s kapacitou 8512 diváckych miest, v ktorej odohrajú prvé dve stretnutia série.

Mužstvo už žije v očakávaní na vrchol sezóny. Súpera zvučného meno sa slovenský nováčik nebojí, práve naopak, hráči sa tešia na obrovskú výzvu. Dinamo má v hokejovom svete cveng, hoci do posledných chvíľ základnej časti bola v hre aj alternatíva s druhým moskovským gigantom CSKA."Nechcel by som hovoriť, či je Dinamo lepším súperom ako CSKA. Bolo by to neprofesionálne a nehokejové. Sú to kvalitné mužstvá, medzi ktorými nie je veľa rozdielov," povedal pre hcslovan.sk tréner "belasých" Rostislav Čada. Podľa neho je Dinamo silné aj po odchode Alexandra Ovečkina a Nicklasa Bäckströma do NHL: "Majú napriek tomu kvalitný káder, veľa hráčov uspelo v minulom ročníku, keď sa tešili zo zisku Gagarinovho pohára. Hrali sme s nimi ale dva vyrovnané zápasy, čo by mohla byť cesta k úspechu."

"Bielo-modrí" si uvedomujú pozíciu favorita, pred sériou so Slovanom sú však nohami na zemi. "Pre fanúšikov i pre nás hráčov to bude zaujímavá séria. Slováci ukázali, že majú silné mužstvo, ktoré hrá disciplinovane a už v prvej sezóne v KHL sa dostalo do play-off. Také tímy to vždy ešte viac nabudí a sú nepríjemné. V play-off môže uspieť víťaz konferencie, ale aj ôsme mužstvo tabuľky," uviedol útočník Dinama Sergej Sojin na oficiálnej webstránke ruského klubu. Forma Dinama pred play off nebola práve oslnivá, v záverečnom zápase základnej časti však vyhralo na ľade Avangardu Omsk 3:0. 

"V posledných dueloch sme nehrali príliš presvedčivo, ale v stretnutí proti Avangardu sme si zdvihli sebavedomie pred play off. Vo vyraďovacej časti by sme radi zopakovali úspech z minulej sezóny, ale bude to náročné," uvedomoval si 30-ročný center.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies