Hokejisti Caroliny nespečatili postup do 2. kola, Dallas a Edmonton sa mu priblížili

NETKY.SK • 26 Apríl 2023, 09:15 • 2 min
Hokejisti Caroliny nespečatili postup do 2. kola, Dallas a Edmonton sa mu priblížili

NEW YORK - Hokejisti New Yorku Islanders zvíťazili na ľade Caroliny 3:2. K postupu do 2. kola sa priblížili hráči Dallasu, ktorí si doma poradili s Minnesotou 4:0 a v sérii sa ujali vedenia 3:2. Rovnaký stav je aj v sérii medzi Edmontonom a Los Angeles po tom, čo Oilers triumfovali 6:3.

slovakia

left justify in out

Hokejisti New Yorku Islanders zvíťazili na ľade Caroliny 3:2 a znížili stav série 1. kola play off zámorskej NHL na 2:3 na zápasy. K postupu do 2. kola sa priblížili hráči Dallasu, ktorí si doma poradili s Minnesotou 4:0 a ujali sa vedenia 3:2. Rovnaký stav je aj v sérii medzi Edmontonom a Los Angeles po tom, čo Oilers triumfovali 6:3.

 

Carolina sa mohla stať prvým tímom s postupom do 2. kola, no k víťazstvu jej nepomohla ani výrazná strelecká prevaha v prvej a tretej tretine (11:5, 12:5). Hurricanes budú mať druhú šancu rozhodnúť o svojom postupe v noci zo štvrtka na piatok, keď je na ľade Islanders na programe šiesty duel série.

 

Brankár Dallasu Jake Oettinger zneškodnil všetkých 27 striel hráčov Minnesoty a pomohol tímu ujať sa vedenia 3:2 na zápasy. Útočník Roope Hintz prihral na tri góly Stars, čím zopakoval svoj výkon z predošlého zápasu. Po piatom stretnutí je s 11 bodmi (4+7) najproduktívnejší hráč play off. Stars budú mať prvú možnosť rozhodnúť o postupe v noci zo štvrtka na piatok.

 

Hráči Edmontonu využili domáce prostredie a víťazstvom nad Los Angeles 6:3 sa ujali vedenia 3:2 na zápasy. Dva góly strelil útočník Nick Bjugstad.

 

1. kolo play off NHL štvrťfinále Východnej konferencie - 5. zápas: Carolina - New York Islanders 2:3 /stav série: 2:3/ štvrťfinále Západnej konferencie - 5. zápasy: Dallas - Minnesota 4:0 /stav série: 3:2/ Edmonton - Los Angeles 6:3 /stav série: 3:2/.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies