Hokejista Ladislav Š. obvinený z vraždy vyhlásil, že je nevinný

NETKY.SK • 14 Júl 2010, 12:02 • 2 min
Hokejista Ladislav Š. obvinený z vraždy vyhlásil, že je nevinný

Hokejista Ladislav Š. obvinený z vraždy vyhlásil, že je nevinný

slovakia

left justify in out

img

Na dnešnom hlavnom pojednávaní s hokejistom Ladislavom Š., ktorý je obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy hokejového rozhodcu Mareka L., došlo k zásadnému obratu. Ladislav Š., ktorý sa v minulosti pred vyšetrovateľom aj pred súdom k činu priznal, dnes pred senátom Okresného súdu (OS) Košice vyhlásil, že skutok nespáchal a je nevinný.
Za páchateľov označil Ladislav Š. dvoch mužov, ktorých prvýkrát v živote videl na odpočívadle, kam odviezol Mareka L. v osudný deň na stretnutie. Ako dnes pred súdom vypovedal, z auta iba videl, ako bezvládneho Mareka L. muži naložili do kufra jeho auta. Jeden z nich si k nemu prisadol a prikázal mu ísť smerom na Kežmarok. Druhý z mužov ich sledoval v terénnom aute. Medzi obcami Huncovce a Veľká Lomnica sa tela zbavili. Jeho nechali žiť, pretože, ako dnes vypovedal Ladislav Š., páchatelia mu povedali, že by bolo škoda hokejistu. Svoju výpoveď zmenil až dnes preto, lebo sa bál o svoj život a až dnes našiel odvahu brániť sa. Navyše bol pri vypočúvaní v strese, pretože vyšetrovatelia ho mali presviedčať, že všetky dôkazy smerujú proti nemu. Predchádzajúci obhajca mu navyše poradil, aby nemenil výpoveď s tým, že budú žiadať súd, aby prekvalifikoval skutok na zločin zabitia.
"Konečne povedal pravdu. Som ho desaťkrát prichytil, keď sme prechádzali spis, že klame a že nemohol spáchať tento skutok, lebo celý spis je založený na jeho priznaní, čiže od začiatku neboli urobené procesné úkony, ktoré by boli v jeho prospech. On sa dal presvedčiť, že lepšie bude zabitie a za dva roky bude vonku. Bojí sa určitých ľudí, ktorí zneužili aj jeho. Bolo to veľmi ťažké pre môjho klienta a asi kvôli tomu nebude o týchto ľuďoch chcieť vypovedať," uviedol pred novinármi nový obhajca obžalovaného a známy športový funkcionár Alexander Farkašovský. Podľa neho chce obvinený zostať vo väzbe, pretože po takomto vyhlásení sa bojí. Farkašovský dnes pred súdom vo svojom vyhlásení poukázal aj na závažné procesné pochybenia už pri zadržaní jeho klienta. Podľa neho mu bolo v prvý deň po zadržaní odopreté zaručené právo na obhajobu. Takisto si myslí, že v tom čase nebol dôvod na útekovú väzbu.
OS na dnešnom pojednávaní vypočul ešte znalca z odvetvia mechanoskopie, ktorý skúmal nájdené odevy obete. Podľa záverov jeho expertízy boli tri zo štyroch kusov odevov poškodené ostrým predmetom a to na devätnástich miestach, ktoré navzájom korešpondujú.
Podľa obžaloby prokurátora Ladislav Š., hráč HC Košice, 5. januára 2008 na odpočívadle štátnej cesty z Košíc do Prešova zavraždil hokejového rozhodcu Mareka L., ktorého bodol a sekol minimálne 19-krát nožom do hornej časti tela. Pozostatky rozhodcu našli v decembri 2008 medzi obcami Huncovce a Veľká Lomnica.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies