V nominácii na Turnaj Vlada Dzurillu v Piešťanoch aj osem legionárov

NETKY.SK • 6 Február 2017, 12:26 • 2 min
V nominácii na Turnaj Vlada Dzurillu v Piešťanoch aj osem legionárov

BRATISLAVA - V nominácii trénera slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov Norberta Javorčíka na 16. ročník Turnaja Vlada Dzurilla v Piešťanoch figuruje okrem hráčov z domácich klubov aj osem legionárov z Rakúska, Česka, Fínska a Švédska. Súpermi Slovákov na turnaji budú od štvrtka 9. do soboty 11. februára postupne rovesníci Bieloruska, Švajčiarska a Nemecka, okrem Nemcov účastníci aprílových MS v Poprade a Spišskej Novej Vsi.

slovakia

left justify in out

"Už to hovorí o kvalite, ktorú nám turnaj poskytuje. Bielorusi nastúpia v Spišskej Novej Vsi v B-skupine MS a Švajčiari budú naším posledným súperom v A-skupine 18. apríla v Poprade. S Nemcami sme sa stretli nedávno v Bielorusku a s Bielorusmi sme v Gomeli prehrali, síce nie po zlom výkone, no určite sa budeme snažiť im to v Piešťanoch vrátiť," povedal kouč Norbert Javorčík.


"Je výborné, že už môžeme rátať s hráčmi z nášho projektu výberu do 18 rokov, ktorí pôsobili v tíme SR "20". Dokonca majú za sebou už aj svetový šampionát tejto kategórie. Zloženie družstva bude mať teda určité obrysy, o akých uvažujeme na svetový šampionát. Súčasne si budeme môcť overiť súčinnosť hráčov, ako aj fungovanie nášho herného systému. Káder na MS formujeme po celú sezónu, kvality viacerých poznáme dostatočne. Chceme si preveriť zopár ďalších adeptov, preto súčasná nominácia neznamená definitívu na apríl, má však svoju výpovednú hodnotu. Zostava na majstrovstvá sveta je stále otvorená. Skutočnosť, že máme vo výbere tretinu hráčov s osemnástkovými skúsenosťami, dokonca aj zo šampionátu, je pre nás významnou pomocou v práci s celým družstvom," dodal Javorčík.

Nominácia slovenskej hokejovej reprezentácie hráčov do 18 rokov na Turnaj Vlada Dzurillu v Piešťanoch:


Daniel Demo, Adam Dúžek, Miloš Fafrák, Matúš Havrila, Richard Jakubec, Martin Kupec, Adam Liška, Juraj Ovečka, Jakub Daniel Pavličko, Pavol Regenda, Adam Stacho, Jakub Urbánek (všetci SR "18"), Michal Pupák, Adam Šimurda (obaja MMHK Nitra), Jakub Kostelný (HK Dukla Trenčín), Michal Ivan (HKM Zvolen), Martin Pospíšil (EC Red Bull Salzburg, Rak.), Jakub Kövér (Piráti Chomutov, ČR), Patrik Hrehorčák, Miloš Roman (HC Oceláři Třinec, ČR), Jozef Baláž (HC Vítkovice Steel, ČR), Filip Krivošík (HPK Hämeenlinna, Fín.), Marek Korenčík (Lulea HF, Švéd.), Martin Fehérváry (Malmö Redhawks, Švéd.)


Náhradníci: Dávid Boldižár, Oliver Giertl, Patrik Halama, Martin Majerík, Filip Jakab, Juraj Sklenár, Richad Szabo (všetci SR "18"), Martin Vičan (HC Slovan Bratislava), Juraj Štefanka (MMHK Nitra), Adrián Miškovec (HK ŠKP Poprad), Martin Turian (MsHKM Žilina), Matej Tóth (BK Mladá Boleslav, ČR)


Realizačný tím: Ľuboš Jakubec (manažér), Norbert Javorčík (tréner ), Vladimír Turan (asistent trénera), František Kučera (tréner brankárov), Peter Mikula (konzultant), Milan Kabát (kondičný tréner), Jozef Budaj (lekár), Slavomíra Gazdíková (mentálna trénerka), Jozef Guzlej, Peter Ondrejka (maséri)

Program 16. ročníka Turnaja Vlada Dzurillu hráčov do 18 rokov v Piešťanoch:


štvrtok 9. februára: Nemecko - Švajčiarsko (13.30), Slovensko - Bielorusko (17.00)
piatok 10. februára: Bielorusko - Nemecko (13.30), Slovensko - Švajčiarsko (17.00)
sobota 11. februára: Švajčiarsko - Bielorusko (10.30), Slovensko - Nemecko (14.00)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies