Hodnota eura stagnovala, dolár oslabil

NETKY.SK • 15 September 2016, 15:08 • 2 min
Hodnota eura stagnovala, dolár oslabil

LONDÝN - Euro vo štvrtok stagnovalo a dolár mierne strácal voči japonskému jenu. Trhy čakajú na ekonomické dáta z USA, ktoré môžu ovplyvniť rozhodovanie americkej centrálnej banky (Fed) o menovej politike.

slovakia

left justify in out

Neistota pred zasadnutím Fedu, ktorý by mohol budúci týždeň signalizovať, kedy tvorcovia menovej politiky v USA plánujú ďalšie zvýšenie úrokových sadzieb, v posledných dňoch otriasa globálnymi trhmi.

 

Medzi investormi podľa agentúry AP prevláda názor, že Fed tento mesiac sadzby nezvýši, mohol by však signalizovať, že k tomuto kroku pristúpi v decembri. Vplyv na rozhodovanie centrálnej banky môžu mať aktuálne štatistiky o maloobchodných tržbách a výrobných cenách, ktoré zverejnia v USA neskôr počas dňa. Euro voči doláru stagnovalo na úrovni 1,1250 USD/EUR. Dolár oproti jenu klesol o 0,1 % na 102,26 JPY/USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies