Hnutie 300, ktoré založil Krajniak a organizátor protestov Gorila Pčolinský začalo zbierať podpisy

NETKY.SK • 2 Marec 2015, 14:34 • 2 min
Hnutie 300, ktoré založil Krajniak a organizátor protestov Gorila Pčolinský začalo zbierať podpisy

BRATISLAVA – Na Slovensku vzniká ďalšia politická strana – Hnutie 300. Stoja za ňou ľudia, ktorí bojujú najmä proti finančným skupinám a korupcii na najvyšších miestach.

slovakia

left justify in out

„Bez tisícov eur na kampaň, bez veľkohubých vyhlásení na tlačovkách a bez marketingových agentúr. Takto sme začali zbierať prvé podpisy na registráciu Hnutie 300. Prvé desiatky ľudí sa nielen podpísali ale si aj vzali cca 100 podpisových hárkov s cieľom pomôcť Hnutiu 300,“ napísal pre netky.sk jeden zo zakladateľov Hnutia 300 Peter Pčolinský.

 

img

 

Prvé stretnutie Hnutia 300 sa konalo v Bratislavskej Umelke a so svojím prejavom tam vystúpil aj Milan Krajniak, ktorý v ňom spomínal hlavne aj Gorilu a Pentu. „Máme sedem rokov hospodársku krízu. Väčšina ľudí schudobnela. Stredná trieda mizne. Ale naša finančná šľachta neustále bohatne. A chce stále viac. Nikdy im nie je dosť,” povedal Krajniak a dodal: „Niektorí si predstavujú finančnú oligarchiu ako parazitov. Ak to budeme brať takto, nechápeme podstatu systému a nikdy ho nebudeme môcť poraziť. Finančná oligarchia nielen parazituje na systéme, ona ho aj tvorí tým, že dosadzuje na kľúčové miesta systému svojich ľudí. Na miesta politikov, úradníkov, sudcov a prokurátorov. A okrem toho finančná oligarchia pracuje na indoktrinácii vedomia ľudí a na ich kontrole. Jednoduchý príklad zo Slovenska. Dve televízie vlastnia oligarchovia priamo, jednu sprostredkovane. A poslednú kupujú. Oligarchovia na Slovensku kontrolujú viac ako 50 percent internetového trhu spravodajských informácií. Majú jeden tlačený denník, nepriamo kontrolujú ďalšie tri, ovládajú väčšinu týždenníkov.”

 

Manifest Hnutia 300 si môžete pozrieť TU

 

Stranu s názvom Hnutie 300 (300) zakladá Peter Pčolinský, ktorý sa podieľal na organizovaní občianskych protestov. Do nich sa pred voľbami v roku 2012 po zverejnení údajného tajného spisu Gorila zapojili tisícky ľudí po celom Slovensku. Pčolinskému pomáha aj Milan Krajniak, ktorý bol donedávna členom hnutia NOVA Daniela Lipšica. S Lipšicom úzko spolupracoval, hnutie NOVA mal aj finančne podporovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies