Ukrajina je pripravená rokovať s Ruskom v Mariupole „bez akýchkoľvek podmienok“

NETKY.SK • 21 Apríl 2022, 06:09 • 2 min
Ukrajina je pripravená rokovať s Ruskom v Mariupole „bez akýchkoľvek podmienok“

KYJEV – Ukrajina je pripravená uskutočniť „špeciálne kolo rokovaní“ s Ruskom v Mariupole „bez akýchkoľvek podmienok“, oznámil v stredu poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak. TASR správu prevzala od stanice Sky News.

slovakia

left justify in out

„Áno. Bez akýchkoľvek podmienok. Sme pripravení usporiadať 'špeciálne kolo rokovaní' priamo v Mariupole. Jeden na jedného, dvaja na dvoch. Zachrániť našich chlapov, Azov, vojakov, civilistov, deti, živých a zranených. Všetkých. Pretože sú naši. Pretože sú v mojom srdci. Navždy,“ napísal Podoľak na Twitteri.

Podľa Sky News je v juhoukrajinskom Mariupole podľa všetkého stále približne 100 000 ľudí.

 

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu povedal, že je pripravený prepustiť ruských vojnových zajatcov výmenou za bezpečný odchod civilistov a ukrajinských vojakov z obliehaného prístavného mesta Mariupoľ. Zároveň uviedol, že v tamojšom metalurgickom komplexe Azovstaľ by sa stále malo schovávať približne 1 000 civilistov, ako aj poslední z ukrajinských obrancov tohto mesta. Zelenskyj tiež uviedol, že Kyjev dosiaľ nedostal údajný návrh dohody s podmienkami na ukončenie vojny, ktorý mu malo podľa vyjadrenia Kremľa zaslať Rusko.

 

 

Možno vás zaujme: Rusko odovzdalo Ukrajine návrh dohody na ukončenie vojny!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies