Hlina sa pýta Kaliňáka, či má návrh na väzbu pre štatutárov Váhostavu

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 13:36 • 2 min
Hlina sa pýta Kaliňáka, či má návrh na väzbu pre štatutárov Váhostavu

BRATISLAVA - Poslanca Národnej rady (NR) SR Alojza Hlinu (KDH) zaujíma, či sa vypracoval návrh na vzatie do väzby pre bývalého štatutára spoločnosti Váhostav-SK Jána Kata a bývalého aj terajšieho štatutára tejto firmy Juraja Širokého. V prípade, že áno, kto ho zastavil. Túto otázku Hlina na dnešnom brífingu pred budovou NR SR adresoval ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Zároveň sa pýtal, či bol vypracovaný návrh na odobratie cestovných dokladov pre týchto štatutárov Váhostavu-SK. V prípade, že áno, kto ho zastavil. Zaujíma ho aj to, či polícia monitoruje pohyb štatutárov tejto firmy. "Táto otázka je na mieste, či slovenská polícia v súčasnosti eviduje, kde sa pohybujú osoby Ján Kato a Juraj Široký," myslí si Hlina.

 

Podľa dostupných informácií podľa neho nedošlo k odobratiu cestovných dokladov štatutárov spoločnosti Váhostav-SK. "Je dôvodné podozrenie, že niekto si už možno v predstihu budoval svoje sídlo tam, kde je naše zákonodarstvo, keby sa náhodou zobudilo, krátke," domnieva sa Hlina. Mal tým na mysli Bahamy.

 

Pracovný pomer Jána Kata v spoločnosti Váhostav-SK skončil na konci septembra minulého roka, pripomína v reakcii firma. Podľa hovorcu spoločnosti Tomáša Halána nemá Váhostav-SK informácie o tom, že by orgány činné v trestnom konaní podnikli nejaké kroky v týchto veciach.

 

Poslanec pritom nevylúčil, že by sa ako člen brannobezpečnostného výboru parlamentu pokúsil zvolať jeho zasadnutie a tam položil tieto otázky priamo Kaliňákovi. "Nedá sa vylúčiť aj ten variant, že sa pokúsim zvolať brannobezpečnostný výbor," doplnil Hlina.

 

Hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová pre TASR pripomenula, že v prípade spoločnosti Váhostav-SK, rovnako ako pri firme Doprastav, začal vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry trestné stíhanie za trestný čin poškodzovania veriteľa.

      

Ani v jednom prípade však podľa jej slov zatiaľ nebolo vznesené obvinenie voči žiadnej osobe. "Vzhľadom k tomu, že v oboch prípadoch v súčasnej dobe prebieha zabezpečovanie dôkazov, nie je možné sa bližšie k priebehu trestného konania vyjadrovať," doplnila Baloghová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies