Odchadzajúca vláda Andreja Babiša odmieta ustúpiť. Trvá na povinnom očkovaní!

NETKY.SK • 6 December 2021, 19:18 • 2 min
Odchadzajúca vláda Andreja Babiša odmieta ustúpiť. Trvá na povinnom očkovaní!

PRAHA - Povinné očkovanie by sa malo týkať ľudí nad 60 rokov a zamestnancov vybraných profesií.

slovakia

left justify in out

Odchádzajúca česká vláda dokončila vyhlášku o povinnom očkovaní. Nastupujúca vládna koalícia s ňou však nesúhlasí. Informoval o tom v pondelok spravodajský server Novinky.cz.

 

"Ministerstvo zdravotníctva dokončilo vyhlášku o povinnom očkovaní," uviedol odchádzajúci minister zdravotníctva Adam Vojtěch po rokovaní vlády. Do konca týždňa by podľa neho mala vyjsť v zbierke zákonov.

 

img

 

Vláda odchádzajúceho premiéra Andreja Babiša trvá na zavedení povinného očkovania. Nová nastupujúca vláda pod vedením Petra Fialu však takýto krok odmieta.

 

Súvisiaci článok: Česká vláda vydá vyhlášku o povinnom očkovaní 

 

Predseda ľudovcov (KDU-ČSL) Marian Jurečka v nedeľu povedal, že "budúci minister zdravotníctva vyhlášku v tejto podobe zruší"Vláda mala v pondelok rokovať aj o úprave opatrení proti šíreniu koronavírusu, nakoniec však od toho upustila. Kabinet podľa Noviniek.cz počká, ako sa bude situácia naďalej vyvíjať.

 

img

 

Hlavná hygienička Pavla Svrčinová v pondelok povedala, že na sprísnenie opatrení nie je dôvod. Je však potrebné dodržiavať tie, ktoré sú v platnosti.

 

Vojtěch firmy vyzval, aby zrušili alebo odložili vianočné večierkyDenné počty prípadov nákazy u našich susedov klesajú a znižuje sa i hodnota reprodukčného čísla vírusu R. Toto číslo udáva, koľko osôb nakazí jeden človek s ochorením COVID-19.

 

Prečítajte si viac: Nová česká vláda zmietla zo stola navrhované povinné očkovanie seniorov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies