Hlina: Eurofondy sa stali predmetom nájazdu lúpežníckych rytierov

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 16:13 • 2 min
Hlina: Eurofondy sa stali predmetom nájazdu lúpežníckych rytierov

BRATISLAVA – Ľudia na Slovensku sa živia tým, že vedia, ako sa dostať k eurofondom. Povedal to poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina (KDH) počas rozpravy k stavu čerpania eurofondov, ktorá v parlamente pokračuje už druhý deň.

slovakia

left justify in out

"Vieme, že eurofondy sa stali predmetom nájazdu lúpežníckych rytierov. To sú ľudia, ktorí sa živia tým, že vedia, ako sa k nim dostať. Že vedia, ako poukladať papiere na kopu, že na konci niekde tie peniaze prídu. To je normálne jedno odvetvie národného hospodárstva. Len už vás zastavila Európska únia," konštatoval.

 

Hlina upozornil na pretrvávajúci mýtus v spoločnosti, že eurofondy sú nejaké cudzie peniaze, a tak sa s nimi aj nakladá. Ak by podľa neho išli priamo zo štátneho rozpočtu, prah citlivosti, na čo sa míňajú, by bol vyšší. "To nie sú iné peniaze, ktoré treba minúť na hlúposti. Sú to v zásade naše peniaze, len idú cez Brusel," zdôraznil.

 

Anton Martvoň (Smer-SD) označil Hlinovo vystúpenie za zmes táranín a hlúpostí. "Máme tu prípady, keď sa eurofondy zle čerpajú, ale na to sú tu kontrolné mechanizmy a Európska únia potom vyvodzuje zodpovednosť," uviedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies