Hlavný zápas RFA 12 čaká zmena: Pavel Šach odstupuje, Fapšo pohotovo zareagoval

NETKY.SK • 7 August 2023, 16:00 • 2 min
Hlavný zápas RFA 12 čaká zmena: Pavel Šach odstupuje, Fapšo pohotovo zareagoval

POVAŽSKÁ BYSTRICA - Slovenský bojovník Sebastián Fapšo sa predstaví na turnaji RFA 12 v pozícii najväčšieho ťaháka večera. Pred domácim publikom v Považskej Bystrici mal na výber z troch súperov, z ktorých si fanúšikovia v hlasovaní vybrali Pavla Šacha, ktorý však z osobných dôvodov nemôže do zápasu nastúpiť, a tak je momentálne Fapšo bez súpera. Do turnaja, ktorý prebehne 9. septembra, však zostáva niečo málo vyše mesiaca.

slovakia

left justify in out

Fratczak ani Talafous to nebudú

Po tom, ako Šach oznámil, že zo zápasu odstupuje, sa naskytali dve hlavné možnosti na náhradu. Nimi boli Josef Talafous a Poliak Kacper Fratczak, ktorý už raz Fapša porazil. Obaja boli v rámci hlasovania o Fapšovom súperovi medzi porazenými, a tak sa na zápas nepripravovali. Z toho dôvodu obaja odmietli nastúpiť do zápasu.

 

Koho Fapšo dostane za súpera, momentálne nie je ešte isté. Slovenskému Tankovi je to ale absolútne jedno. „Práve som sa to dozvedel. Hovorím to, že sa nič nemení a príprava pokračuje. Ja budem pripravený na toho, koho mi RFA dá. Takže sa nič nemení, koho mi RFA dá, toho sa budem snažiť zbiť,“ povedal odhodlaný Fapšo, ktorý nastúpi pred domácim publikom v hlavnom zápase večera.

Šanca dostať sa k odvete s Lutterbachom

Aktuálne je vo váhe do 81 kilogramov šampiónom pod Real Fight pravidlami Brazílčan Joilton Lutterbach. Do organizácie RFA vstúpil víťazstvom práve nad Fapšom, ktorého porazil po troch kolách na body. Vďaka tomu si vyslúžil titulovú šancu proti Jakubovi Benkovi, ktorého na RFA 11 ukončil už v 1. kole.

 

Za predpokladu, že Fapšo uspeje na RFA 12 a zvíťazí dominantným spôsobom, je vysoko pravdepodobné, že ďalším vyzývateľom brazílskeho šampióna bude práve považsko-bystrický Tank. Jeho zápas pred domácim publikum bude preto extrémne dôležitý, ak sa chce dopracovať k odvete s jeho jediným premožiteľom v rámci organizácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA Foto: RFA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies