Prieskum parlamentných volieb priniesol zaujímavé čísla, Matovič by vládu neskladal

NETKY.SK • 27 November 2020, 06:45 • 2 min
Prieskum parlamentných volieb priniesol zaujímavé čísla, Matovič by vládu neskladal

Ak by sa parlamentné voľby konali tento víkend, priniesli by rozdielne výsledky ako tie posledné. Premiérom krajiny by sa už nestal Igor Matovič. Jeho hnutie OĽaNO by skončilo "až" na druhom mieste.

slovakia

left justify in out

Kto by skladal vládu?

Zvíťazila by strana expremiéra Petra Pellegriniho Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) so ziskom 21,3 percenta. Druhému OĽaNO by svoj hlas odovzdalo 15,8 percenta oslovených.

 

img

 

Tretie miesto by obsadila strana Sloboda a Solidarita (SaS), ktorú by volilo 14,2 percenta účastníkov prieskumu. Vyplýva to z prieskumu agentúry Polis pre reláciu TV Joj Na hrane na vzorke 1 021 respondentov, ktorý vykonala v dňoch 20. až 25. novembra.

 

Ako by vyzerala Národná rada?
Do parlamentu by sa dostalo osem politických subjektov. Na ďalších miestach sa v prieskume umiestnili Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (8,1 percenta), Smer - sociálna demokracia (7,9 percenta), Progresívne Slovensko (5,5 percenta), hnutie Sme rodina (5,3 percenta) a Strana maďarskej komunity (5,2 percenta).

 

img

 

Súčasná vládna strana, by nebola ani v parlamente

Pred bránami parlamentu by ostalo Kresťanskodemokratické hnutie (štyri percentá) aj vládna strana Za ľudí (3,8 percenta).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies