Marek Krajčí: Uvoľnené opatrenia počas sviatkov spôsobia, že pandémia naberie na sile

NETKY.SK • 10 December 2021, 15:11 • 2 min
Marek Krajčí: Uvoľnené opatrenia počas sviatkov spôsobia, že pandémia naberie na sile

BRATISLAVA - Poslanec parlamentu a exminister zdravotníctva Marek Krajčí si myslí, že uvoľnenie opatrení zrejme nebolo najlepším krokom. V aktuálnej situácii je podľa neho potrebné zavádzať striktné opatrenia, čo sa nedeje.

slovakia

left justify in out

"Nie som vôbec šťastný, ako sa manažuje tretia vlna, nepoučili sme sa z predchádzajúcich chýb," vyhlásil Krajčí. Problém vidí v nízkej zaočkovanosti, pričom kritizuje pokles očkovania počas letných mesiacov. "Keď sa pozrieme na krivky z iných krajín, tak všetky krajiny okrem Slovenska očkovali ďaleko lepšie." Problémom je podľa neho tiež neskorý začiatok preočkovávania treťou dávkou. Poukázal pri tom na štúdie, ktoré dokazujú, že vakcína má protektívny efekt tri alebo štyri mesiace a následne ľudia môžu vírus šíriť ďalej.

 

img

 

Pri takom veľkom počte nezaočkovaných sa podľa neho malo začať oveľa skôr so samotestovaním. Považuje za chybu, že sa intenzívnejšie nevyužila možnosť samotestovania vo firmách a školách. Rovnako sa pri tom odvoláva na krajiny, ktoré vďaka samostestovaniu úspešnejšie manažujú tretiu vlnu. Poznamenal, že vďaka samotestom sú pozitívni vychytávaní, rýchlejšie karantenizovaní, neroznášajú ochorenie ďalej a krivka infekčnosti teda nestúpa tak prudko.

 

Možno vás zaujme: Konzílium odborníkov kritizuje nové opatrenia!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona