Britský súd uznal hlásateľa Rolfa Harrisa za vinného zo zneužívania detí!

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 17:47 • 2 min
Britský súd uznal hlásateľa Rolfa Harrisa za vinného zo zneužívania detí!

LONDÝN - Britský súd uznal dnes televízneho zabávača a hlásateľa Rolfa Harrisa za vinného zo sexuálneho zneužívania štyroch maloletých dievčat.

slovakia

left justify in out

Osemdesiatštyriročný rodený Austrálčan čelil 12 bodom obvinení, pričom všetky odmietol. K páchaniu týchto trestných činov malo dôjsť v rokoch 1968-86, píše agentúra DPA.
     

Vo svojej adoptívnej vlasti uvádzal Harris rodinné televízne programy od 50. rokov. Podľa prokuratúry jeho skoršiemu stíhaniu bránila umelcova medzinárodná sláva.
     

Niektoré zo zneužívaných dievčat mali iba sedem rokov, píše agentúra Reuters. Verdikt o výške trestu má padnúť v piatok. Harris je jedným z viacerých televíznych veteránov čeliacich podobným obvineniam.
     

Séria škandalóznych odhalení sa začala v roku 2011 po smrti hlásateľa BBC Jimmyho Savila, ktorý bol na základe vyšetrovania jedným z najväčších britských pedofilov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies