FOTO: Dáni zaviedli nový typ semaforov pre chodcov, poriadne nimi prekvapili!

NETKY.SK • 27 August 2019, 11:23 • 2 min
FOTO: Dáni zaviedli nový typ semaforov pre chodcov, poriadne nimi prekvapili!

KODAŇ - V dánskom meste Aarhus uvádzajú do prevádzky nové semafory pre chodcov, štandardného panáčika na nich nehľadajte!

slovakia

left justify in out

Namiesto tradičného panáčika je tu vyobrazený vikinský bojovník so štítom a sekerou. Druhé najväčšie dánske mesto si týmto spôsobom pripomína svoju vikinskú históriu.

 

img

 

Člen aarhuskej mestskej rady Bünyamin Šimšek, ktorý má na starosti technické záležitosti, odhalil v pondelok prvý z celkovo 17 nových semaforov. Na svetelnej signalizácii pre chodcov je znázornený vikinský bojovník so sekerou a štítom, avšak bez prilby s rohami, keďže neexistuje dôkaz, že Vikingovia nosili takéto prilby.

 

img

 

Semafory s Vikingami sú navrhnuté tak, aby dovedna vytvorili kruh okolo centra Aarhusu, ktorý v 8. storočí založili Vikingovia a neskôr sa stalo rušným prístavným mestom.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies