Hľadáš si prácu? V Japonsku ti ponúknu 70-tisíc eur, ak sa staneš nindžom

NETKY.SK • 31 Júl 2018, 10:51 • 2 min
Hľadáš si prácu? V Japonsku ti ponúknu 70-tisíc eur, ak sa staneš nindžom

Ak by vám neprekážalo presťahovať sa do japonského mesta Iga, môžete sa uchádzať o prácu nindžu.

slovakia

left justify in out

Mestečko Iga leží 450 kilometrov od Tokia. Má niečo okolo 100-tisíc obyvateľov a čelí veľkému problému. Mladí obyvatelia sa sťahujú do metropol a Iga sa vyľudňuje. Navyše, toto  miesto je považované za historické rodisko nindžov, no v súčasnosti tu nie je nikto, kto by vzácnu japonskú tradíciu udržiaval. Starosta Sakae Okamoto sa preto rozhodol pre netradičný krok.

 

Nakoľko má Iga v dôsledku vysťahovalectva finančné problémy, pretože nemá kto vyrábať a ani kupovať, vedenie sa rozhodlo vsadiť na turizmus. Každoročne sa tu totiž odohráva špeciálny festival nindžov, ktorý navštívi aj 30-tisíc ľudí. Nindžovia sú teda lákadlom, za ktorým sú ľudia ochotní cestovať. Ale čo ak nemá kto pracovať ani ako nindža?

 

Robiť nindžu nie je také jednoduché, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Je to spôsob života, ktorému predchádza náročný výcvik a ten nezvládne každý. Preto „remeslo“ postupne vymiera. Okamotovi sa však podarilo od vlády získať na udržanie tradície peniaze a rozhodol sa, že záujemcov o netradičnú pracovnú pozíciu priláka aspoň platom. Ponúka až 70-tisíc ročne tomu, kto sa na túto dráhu dá.

 

Starosta dúfa, že takto sa mu opätovne podarí oživiť historické dedičstvo a do Igy priláka nielen turistov, ale aj nových obyvateľov, vďaka ktorým bude môcť mesto prosperovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies