Maroš Žilinka dal preveriť aktivity syna Richarda Sulíka!

NETKY.SK • 18 August 2022, 11:06 • 2 min
Maroš Žilinka dal preveriť aktivity syna Richarda Sulíka!

BRATISLAVA - Ide o sociálnu platformu Youdare, ktorú založil a prevádzkuje syn ministerstva hospodárstva.

slovakia

left justify in out

„Dnešného dňa som uložil riaditeľovi trestného odboru Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky zabezpečiť preverenie, či v súvislosti so sprostredkovaním a plnením bizarných až zvrátených výziev za odplatu na sociálnej platforme Youdare, najmä osobami mladšími ako 18 rokov, spôsobilých vážnym spôsobom ohroziť či poškodiť život, zdravie, morálnu výchovu, slobodu alebo ľudskú dôstojnosť, nedošlo alebo nedochádza k spáchaniu niektorého z trestných činov proti životu a zdraviu, proti mládeži, proti slobode a ľudskej dôstojnosti, či proti iným právam a slobodám," uviedol na sociálnej sieti generálny prokurátor. 

 

Vo svojom statuse pokračoval: „K aktivitám s tak širokým potenciálom škodlivosti pre jednotlivca, ale aj pre zdravý vývoj celej spoločnosti, často zasahujúcim samotnú ľudskú dôstojnosť, nemôžu byť ľahostajné žiadnemu z príslušných štátnych orgánov.

Považujem za nutné zdôrazniť, že DÔSTOJNOSŤ ĽUDSKEJ OSOBY NIE JE LEN ZÁKLADNÝM PRÁVOM AKO TAKÝM, ALE PREDSTAVUJE SKUTOČNÝ ZÁKLAD ZÁKLADNÝCH PRÁV. Ľudská dôstojnosť sa musí bezvýhradne rešpektovať, a to aj v prípade obmedzenia iného práva."


Filip Sulík ani jeho otec Richard Sulík sa zatiaľ ku krokom Maroša Žilinku nevyjadrili. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies