4 menej známe, no o to krajšie turistické destinácie

NETKY.SK • 21 Január 2020, 16:00 • 2 min
4 menej známe, no o to krajšie turistické destinácie

Cestovanie je v súčasnosti naozaj jednoduché, avšak najobľúbenejšie turistické destinácie veľmi rýchlo vyprázdnia vašu peňaženku. Vybrali sme pre vás preto 5 miest, ktoré sú rovnako krásne, avšak s menším počtom turistov a primeranými cenami.

slovakia

left justify in out

Milujete Chorvátsko? Namiesto Dubrovníku navštívte Šibenik

Ak sa na Slovensku povie letná dovolenka, väčšinu z nás napadne Chorvátsko. Najobľúbenejšia turistická destinácia, ktorá je však rokmi čoraz viac drahšia, má naozaj čo ponúknuť. Turisti najčastejšie cestujú do Dubrovníka, avšak ani mesto Šibenik za ním nezaostáva. V starom meste nájdete nádherné vydlaždené uličky či katedrálu Sv. Jakuba, ktorá je súčasťou svetového dedičstva UNESCO. V blízkosti sa nachádza národný park Krka, kde sú magické vodopády a tiež ostrov Kornati.

 

img

 

Namiesto Marakešu navštívte mesto Essaouira

Marakeš, hlavné mesto Maroka, je nádherné mesto, avšak už legendy ako Jimi Hendrix či Winston Churchill vedeli, že najkrajším marockým mestom je Essaouira. Nájdete tu nádherné pláže, prístav, dokonca sa tu môžete aj surfovať. Tradičné trhy s tisíckami stánkov ponúkajú koreniny, čaje, ale aj keramiku a rôzny druh tradičného textilu. Rozšírený je aj rybolov, práve preto by ste si nemali nechať ujsť čerstvé grilované morské špeciality, ktoré nájdete v miestnych reštauráciách.

 

img

 

Túžite ísť na Bali? Skúste Bintan, svoju voľbu určite neoľutujete

Ak túžite zažiť Indonéziu, vyberte sa na ostrov Bintan, ktorý je rovnako krásny, ako všetkými obľúbené, no turistami preplnené Bali. Na ostrov sa dostanete loďkou, ktorá ide priamo zo Singapuru. Pre milovníkov leňošenia sú tu krásne piesočnaté pláže, aktívnejší sa môžu vybrať na turistiku do dažďového pralesa. Môžete sa vybrať na cestu cez mangrovové lesy po rieke Sebung či pešiu túru na Gunung Bintan, kde nájdete vzácne plemená zvierat.

 

V blízkosti je aj čínska rybárska dedina Senggarang s domami na chodúľoch, kam sa môžete dostať loďkou. V nej sa nachádza 200-ročný strom Banyan, ktorý je aj populárnym pútnickým miestom pre budhistov. V meste Penyengat nájdete staré holandské pevnosti a paláce, a tiež veľkú mešitu Riau.

 

img

 

Ak milujete talianske ostrovy, určite by ste mali navštíviť Elbu

V roku 1814  bol moreplavec Napoleon vyvezený na taliansky ostrov Elba, ktorý sa nachádza medzi Korzikou a Toskánskom. Naučte sa o jeho živote vo Villa dei Mulini, v ktorom kedysi žil (dnes múzeum), a pozrite si Teatro dei Vigilanti, kostol, z ktorého Napoleon vybudoval divadlo a v ktorom stále hrajú divadelné predstavenia. Môžete tiež plávať v odľahlých zátokách, ležať na jednej zo 150 pláží, užiť si romantické prechádzky, alebo navštíviť toskánske festivaly.

 

img

 

Viac zaujímavých turistických destinácií nájdete v článku "Autom na dovolenku? Tu nájdete zoznam čarovných miest v Európe" alebo pod hashtagom #cestovanie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona