Hľadanie partnera

NETKY.SK • 9 Október 2023, 07:34 • 2 min
Hľadanie partnera

Nikdy nenájdeme dokonalého človeka, ktorý spĺňa všetky naše kritériá.

slovakia

left justify in out

Pretože sa nikto nemôže stotožniť s fantáziou o láske, za ktorou sa skrývajú vlastné obavy, nedostatky a neistoty.
Musíme odložiť ilúziu stranou, aby sme zažili skutočnú lásku. To je pravá láska. Pretože práve pri stretnutí "človeka s človekom" sa odohráva pravá láska.
Kto chce naozaj milovať, musí byť pripravený na nedokonalosti, limity, rozdiely, ktoré vzťah prinesie v kontakte s druhým. A to je to, čo robí vzťah tak krásnym, náročným a to mu dáva silu transformovať jednotlivca cez lásku. To neznamená tolerovať zneužívanie alebo zostať vedľa niekoho, kto nám škodí. Ale je to pochopiť, že rovnako ako najlepší ľudia a najlepšie vzťahy majú svoje výzvy. Preto žiť šťastný a zdravý vzťah nie je o tom nájsť niekoho dokonalého, ale niekoho s emocionálnou zrelosťou a zodpovednosťou, niekoho, kto si uvedomuje, čo vzťah znamená a je dostatočne ochotný túto výzvu čeliť.

Nie je ľahké nájsť niekoho s emocionálnou vyspelosťou a zodpovednosťou, v čase, keď sa vzťahy zdajú byť tak jednorazové a povrchné. Ale existujú, a kým niekoho takého nájdeme, musíme sa zaviazať k tomu, že niekým takým „byť“ a pochopiť, že emocionálna zrelosť nie je vždy o reciprocite, ale transparentnosti. Je to o úprimnosti hovoriť, čo cítite, čo chcete a vedieť, ako starostlivo zaobchádzať s cudzím srdcom. Možno keď príde na lásku, nikdy nebudeme stopercentne dospelí. Ale nech sme vždy lepší a nájdeme v našej ceste ľudí ochotných rásť a vytvárajúce priestor pre rozkvet pre každého z nás.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies