Alkohol za volantom: Kuriózny prípad dvoch opitých vodičov skončil zatknutím. Aký osud ich čaká?

NETKY.SK • 5 Marec 2024, 16:15 • 2 min
Alkohol za volantom: Kuriózny prípad dvoch opitých vodičov skončil zatknutím. Aký osud ich čaká?

TRENČÍN - V nedeľu sa na cestách v okrese Trenčín odohral ďalší neuveriteľný prípad, keď hliadka PMJ KR PZ Trenčín zastavila 52-ročného vodiča, ktorý jazdil s extrémne vysokou hladinou alkoholu. Po odhalení vodiča a jeho obmedzení na osobnej slobode sa situácia ešte viac skomplikovala, keď spolujazdec, rovnako opitý, prebral riadenie vozidla. Tento bizarný incident prilákal pozornosť polície, ktorá sa rozhodla zintenzívniť kontroly na cestách.

slovakia

left justify in out

V nedeľu v poobedňajších hodinách zastavila hliadka PMJ KR PZ Trenčín 52-ročného vodiča vozidla zn. VW Sharan, ktorý jazdil v obci v okrese Trenčín. Vodič bol predpísaným spôsobom zastavený a pri kontrole predložil iba doklady od vozidla. Doklad totožnosti a vodičský preukaz nepredložil. Následne sa dobrovoľne podrobil dychovej skúške, ktorá skončila s pozitívnym výsledkom merania 1,77 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška po 20 minútach mala ešte vyššiu hodnotu a to 1,83 promile alkoholu.

Polícia na mieste vodiča obmedzila na osobnej slobode a umiestnila v cele policajného zaistenia.

Spolu s ním sa vo vozidle nachádzal aj spolujazdec, ktorý bol hliadkou riadne poučený, aby si zabezpečil odvoz vozidla, nakoľko javil známky požitia alkoholu.

Následne si tento spolujazdec po odchode policajnej hliadky presadol za volant vozidla a z miesta odišiel. Ďaleko však nezašiel. Ďalšia policajná hliadka tohto muža predpísaným spôsobom po pár kilometroch zastavila a taktiež podrobila dychovej skúške.

Policajti 49-ročnému mužovi namerali v dychu až 1,56 mg/l čo predstavuje 3,25 promile alkoholu a pri opakovanej dychovej skúške až 1,64 mg/l čo predstavuje 3,42 promile alkoholu. Rovnako, ako jeho kamarát, putoval do cely policajného zaistenia.

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu PZ v Trenčíne vzniesol obom mužom obvinenie z prečinu Ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Zároveň na nich podal návrh na podanie obžaloby a spisový materiál odovzdal prokurátorovi. O ich ďalšom osude rozhodne Okresný súd v Trenčíne.

Každodenné prípady alkoholu za volantom ukazujú, že kontroly na cestách sú potrebné, že policajti svoju prácu vykonávajú dobre, ale zdá sa, že je to stále málo a znamená to, že sa intenzita kontrol ešte viac zvýši!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: KR PZ TN, Foto: Facebook / Polícia SR - Trenčiansky kraj
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies