Hlad a sucho ohrozuje až 14 miliónov ľudí v južných oblastiach Afriky

NETKY.SK • 18 Január 2016, 15:35 • 2 min
Hlad a sucho ohrozuje až 14 miliónov ľudí v južných oblastiach Afriky

JOHANNESBURG - Približne 14 miliónov ľudí v južných častiach Afriky ohrozuje hlad následkom sucha, ktoré zintenzívňuje fenomén El Niňo. Oznámil to dnes Svetový potravinový program (WFP), ktorý citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Najviac postihnutou krajinou je v tomto ohľade Malawi, kde sa predpokladá, že bude hladovať 2,8 milióna ľudí, teda 16 percent tamojšieho obyvateľstva. Nasleduje ho ostrovný Madagaskar, kde je v ohrození 1,9 milióna obyvateľov, uvádza WFP.


"V mnohých oblastiach prší iba veľmi málo alebo vôbec, pričom obdobie na sadenie obilnín sa rýchlo kráti a v niektorých krajinách je už skončené. Vyhliadky sú znepokojivé," uvádza táto organizácia spadajúca pod OSN v predmetnom vyhlásení.


S dlhotrvajúcim suchom zápasí aj Zimbabwe. Podľa údajov organizácie Famine Early Warning Systems by už v priebehu januára až marca mohol nedostatok potravín zasiahnuť prvého 1,5 milióna obyvateľov Zimbabwe, krajiny s 13-miliónovou populáciou.


Miestne meteorologické služby informovali, že v najbližších mesiacoch nemožno očakávať žiadne zrážky. Podľa ministerstva poľnohospodárstva zažíva krajina najhoršie sucho od rokov 1991-92, keď uhynulo vyše milióna kusov dobytka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies