Hitlerovo bývalé horské sídlo na Obersalzbergu čaká obnova

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 19:35 • 2 min
Hitlerovo bývalé horské sídlo na Obersalzbergu čaká obnova

BERLÍN - Bývalé horské sídlo nacistického vodcu Adolfa Hitlera v Bavorsku sa bude obnovovať. Projekt, ktorý schválila miestna vláda, ráta s nákladmi 17 miliónov eur a začiatkom renovačných prác v roku 2015. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na bavorskú vládu.

slovakia

left justify in out

Podľa nemeckého denníka Süddeutsche Zeitung by sa v rámci obnovy malo rozšíriť aj tamojšie historické informačné centrum, a to zo súčasných tisíc na 2500 metrov štvorcových. Práce by mali byť hotové v roku 2018.

Centrum bude poskytovať podrobné informácie o Obersalzbergu, horskom hrebeni, na ktorom sa nachádzalo Hitlerovo sídlo hlavného štábu Berghof a jeho dodnes zachovaná neďaleká súkromná rezidencia Kehlsteinhaus, tzv. Orlie hniezdo. Informácie budú zamerané aj všeobecne na nacistický režim.

Vysokohorské sídlo nad alpskou dedinou Berchtesgaden bolo po Berlíne druhým najvýznamnejším mocenským centrom nacistov. Domovy tu mali mnohí čelní predstavitelia režimu ako Hermann Göring, Albert Speer či Martin Bormann.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies