HB Reavis predal budovu Forum Business Center I Čechom

NETKY.SK • 15 December 2015, 14:00 • 2 min
HB Reavis predal budovu Forum Business Center I Čechom

BRATISLAVA - Developerská skupina HB Reavis predala za 46,2 mil. eur budovu kancelárskeho projektu Forum Business Center I podielovému fondu ČS nemovitostní fond. V kancelárskej budove Forum Business Center I (Forum BC I) má v súčasnosti sídlo Slovak Telekom. Celková rozloha kancelárskej budovy Forum BC I je viac ako 18,5 tis. metrov štvorcových. O predaji informovala skupina HB Reavis.

slovakia

left justify in out

Kupujúci ČS nemovitostní fond je najväčší a najstarší podielový fond nehnuteľností v Česku, ktorého správcom je REICO investiční společnost České spořitelny, stopercentná dcérska spoločnosť České spořitelny, a. s., ktorá je súčasťou Erste Group AG. Fondový kapitál českého podielového fondu presiahol na konci novembra tohto roku hodnotu 275 mil. eur.

 

"Budova Forum BC I patrí rozhodne medzi projekty najvyššej kvality a spolu s tak významným nájomcom, akým je Slovak Telekom, predstavuje pre našich investorov atraktívnu nehnuteľnosť,“ informoval predseda predstavenstva REICO investiční společnost České spořitelny Filip Kubricht.

 

Spoločnosť HB Reavis je medzinárodná skupina pôsobiaca v segmente komerčných nehnuteľností, ktorá bola založená v roku 1993 v Bratislave. Pôsobí na kľúčových trhoch strednej a východnej Európy, a to v Poľsku, Českej republike, Maďarsku a na Slovensku, ďalej vo Veľkej Británii a v Turecku. Na všetkých trhoch HB Reavis využíva integrovaný obchodný model zahŕňajúci development, výstavbu, správu majetku a investičný manažment.

 

REICO investiční společnost České spořitelny, a. s. bola založená v roku 2006 v Prahe. Medzi jej hlavné aktivity patrí poskytovanie služieb v oblasti investovania do nehnuteľností, investičných nástrojov na kapitálových trhoch a správy majetku vo fondoch najmä v Českej republike a na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies