Futbalových chuligánov označil Jaroslav Naď za nepríčetné opice. Žiada exemplárne tresty!

NETKY.SK • 19 Október 2021, 07:24 • 2 min
Futbalových chuligánov označil Jaroslav Naď za nepríčetné opice. Žiada exemplárne tresty!

BRATISLAVA – Šéf rezortu obrany tvrdí, že bitkári musia byť exemplárne potrestaní.

slovakia

left justify in out

Minister obrany SR Jaroslav Naď ostro skritizoval nešportové správanie futbalových fanúšikov počas nedeľného derby Spartaka Trnava so Slovanom Bratislava. Chuligánov z oboch táborov, ktorí vnikli na ihrisko a urobili si z neho bojové pole, označil za  opice.“. Vzduchom lietali päste, kopance a množstvo pyrotechniky, ktorá je na štadiónoch zakázaná, a to všetko v priamom prenose. 

 

 

img

 

Útok “opíc“

„Pamätáte si moje vyjadrenie, že na plote Úradu vlády viseli “opice”? Viď prvé foto. Áno, to boli “opice”, pretože normálny človek sa takto nespráva. Myslel som si to vtedy a teraz ešte viac,“ napísal minister v statuse na sociálnej sieti.

 

img

 

Doplnil, že za dehonestujúce označenie nespokojných ľudí si vtedy vyslúžil obrovskú kritiku od obhajcov útokov, extrémistov, ale aj od oklamaných bežných ľudí či od novinárov. „Vraj čo si to dovoľujem proti slušným protestujúcim ľuďom,“ pripomenul.

 

„Nuž a v nedeľu boli “opice” opäť raz vo forme. Dlhé roky som hrával aktívne futbal, dodnes ho hrávam rekreačne. Mám rád ten šport a rád naň chodievam aj ako divák, a to aj s deťmi. Navyše Slovan vždy bol a aj bude mojou srdcovkou. Dokonca rozumiem aj emóciám, ktoré futbal prináša. Ale to, čo “opice” z fanklubov Slovana a zo Spartaku, ale aj z iných spriatelených fanklubov oboch klubov predviedli, to už je za hranicou akejkoľvek únosnosti,“ zhodnotil Naď.

 

img

 

Tvrdí, že tento incident sa musí dôkladne prešetriť, čomu dopomôžu aj kamerové záznamy zo zápasu. Zároveň požaduje exemplárne tresty pre výtržníkov, ktorí na derby prišli iba s jediným cieľom, pobiť sa

 

„Mnohé opice sú zákonom chránené. Tieto “opice” by mali byť zákonom exemplárne potrestané, aby sme zákonmi chránili slušných ľudí,“ uzavrel Naď s tým, že športové podujatia sú primárne určené pre slušných ľudí, ktorí si chcú vychutnať futbalový zážitok. 

 

 

Bitku si vopred dohodli

Pri vytláčaní davu políciou zo Štadióna Antona Malatinského počas nedeľňajšieho fortunaligového futbalového duelu FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava bolo zranených šesť ľudí. Polícia za udalosti viní organizátora, ktorý personálne poddimenzoval rizikový zápas a nezabezpečil dostatočný počet pracovníkov usporiadateľskej služby.

 

„Polícia začala trestné stíhanie pre výtržníctvo, z ktorého sú podozrivé všetky osoby, ktoré neoprávnene vošli na hraciu plochu, ale aj tí, ktorí narušili verejný poriadok,“ tvrdí trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

 

img

 

Pred štadiónom bolo v čase zápasu nastúpených množstvo ťažkoodencov, ktorých však organizátor nepovolal hneď, ako sa situácia vyostrila, čo mnohí označili za obrovskú chybu. Polícia pritom vedela, čo sa na ihrisku deje, avšak musela čakať na žiadosť o zásah. Najpravdepodobnejším dôvodom, prečo organizátor nekontaktoval políciu hneď, ako stratil kontrolu, je, že za nasadenie špeciálneho tímu bude musieť zaplatiť z vlastného vrecka. 

 

 

Slovan Bratislava prišli na zápas podporiť vycvičení bitkári z poľského klubu Katowice. Spartak Trnavu zas chuligáni z českej Ostravy. Obrovským zlyhaním bolo aj to, že nad sektor Slovanistov sa dostali fanúšikovia konkurenčného klubu, ktorí na nich hádzali svetlice a niektorých aj napadli. 

 

Fanúšikovia bratislavského klubu v tom však nie sú nevinne. Na štadión sa im podarilo prepašovať delobuchy, ktoré následne lietali vzduchom.

 

Súvisiaci článok: Včerajšie derby Slovana s Trnavou ukončila bitka chuligánov

 

Sviatok futbalu prerušili po 15 minútach

Šláger 11. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava sa v nedeľu nedohral. Hlavný rozhodca Filip Glova ho predčasne ukončil po dlhej prestávke, ktorú spôsobili výtržnosti fanúšikov. 

 

img

 

Približne po štvrťhodine hry prerušili priamy súboj o prvé miesto v tabuľke diváci, ktorí vtrhli na hraciu plochu a došlo k bitke. Po potýčkach musel jedného z fanúšikov priamo na trávniku ošetrovať zdravotnícky personál a odniesli ho na nosidlách.

 

Situácia v hľadisku sa upokojila, až keď policajní ťažkoodenci vypratali sektor hosťujúcich podporovateľov, ktorí naďalej používali pyrotechniku a odprevadili ich na vlakovú stanicu. 

 

 

Mohlo by vás zaujímať: Po hromadnej bitke fanúšikov v centre Bratislavy prokuratúra neeviduje žiadne obvinenia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies