Havel dostal k 75. narodeninám od Albrightovej starožitný kompas

NETKY.SK • 3 Október 2011, 17:59 • 2 min
Havel dostal k 75. narodeninám od Albrightovej starožitný kompas

Havel dostal k 75. narodeninám od Albrightovej starožitný kompas

slovakia

left justify in out

img

V pražskom kultúrnom centre DOX sa v sobotu po 20.00 h SELČ začala oslava 75. narodenín Václava Havla, bývalého československého a českého prezidenta a vedúcej osobnosti politických zmien v novembri 1989. Udalosť si nenechala ujsť ani exministerka zahraničných vecí USA Madeleine Albrightová či britský dramatik a rodák zo Zlína Tom Stoppard. Informovala o tom česká webová stránka iDNES.cz.
Na oslave sa hodinu zdržala aj dvojica zo Slovenska Milan Lasica a Magda Vášáryová, uviedla iDNES.cz.
Oslava za účasti približne 500 hostí sa konala s predstihom niekoľkých dní, pretože porevolučná hlava spoločného štátu sa dožíva 75. narodenín v stredu 5. októbra. 
Program sa začal o ôsmej hodine večer krátkymi príhovormi Havlovej manželky Dagmar, bývalej americkej ministerky zahraničných vecí českého pôvodu Albrightovej a miliardára Zdeňka Bakalu. Ten narodeninový večierok aj spoluorganizoval a financoval.
"Ďakujem predovšetkým vám všetkým, ktorí ste prišli," oslovil hostí Havel. Potom sa začal prvý hudobný vstup v podaní skupiny Melody Makers a Ondřeja Havelku. Kultúrne centrum DOX bolo vyzdobené sviečkami a bielymi tulipánmi. Havlove narodeniny prišla osláviť najbližšia rodina, kamaráti z disidentských kruhov, umelci, veľvyslanci, súčasní aj bývalí politici a ďalší zástupcovia verejného života.
Medzi hosťami bolo vidieť napríklad pesničkára Jaroslava Hutku, architekta Bořka Šípka, herca Jiřího Lábusa, textára Michala Horáčka a hudobníka Michala Kocába. Z politikov prijal pozvanie takisto šéf českej diplomacie Karel Schwarzenberg.
Hostia doniesli Václavovi Havlovi množstvo darov. Albrightová mu venovala starožitný americký kompas v zlatej farbe, uviedla iDNES.cz.
O hudobnú produkciu sa mala postarať oslávencova obľúbená skupina The Plastic People of the Universe.

Zdroj: TASR/iDnes.cz



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies