Haváriu lietadla neprežilo 42 ľudí

NETKY.SK • 25 August 2010, 08:05 • 2 min
Haváriu lietadla neprežilo 42 ľudí

Haváriu lietadla neprežilo 42 ľudí

slovakia

left justify in out

img

Štyridsaťdva ľudí neprežilo dnešnú haváriu dopravného lietadla s 96 ľuďmi na palube, ktoré minulo pristávaciu dráhu na letisku v meste I-čchun v provincii Chej-lung-ťiang na severovýchode Číny. Informovala o tom čínska štátna televízia CCTV.
      Zachrániť sa podarilo 49 osôb, ktoré previezli do nemocnice. Zranenia troch z nich sú vážne.
      Havarované lietadlo patrilo spoločnosti Henan Airlines. Štartovalo z Char-pinu, hlavného mesta provincie Chej-lung-ťiang, krátko pred 21.00 h miestneho času (15.00 h SELČ). K nešťastiu došlo o vyše hodinu neskôr, približne o 22.10 h miestneho času (16.10 h SELČ).
      Išlo o brazílsky stroj Embraer ERJ-190. Na jeho palube bolo 91 cestujúcich a päť členov posádky.
      Podľa predstaviteľa miestnej polície sa lietalo rozlomilo na niekoľko kusov a začalo horieť. Šance na nájdenie ďalších živých sú minimálne, pretože väčšinu pasažierov pri nehode vymrštilo z lietadla
      Letisko v meste I-čchun otvorili len vlani. Patrí medzi malé letiská, ktoré sa postavili v odľahlých častiach Číny, aby pomohli ich ekonomickému rozvoju.
      Henan Airlines je malá regionálna spoločnosť, ktorú kontrolujú Shenzhen Airlines a tie sú čiastočnej pod krídlami firmy Air China. Začiatkom tohto roka si zmenila názov z Kunpeng Airlines. Prevádzkuje len vnútroštátne lety a jej flotilu tvoria brazílske stroje Embraer.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies