Havária tureckého vojenského vrtuľníka si vyžiadala sedem obetí

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 08:37 • 2 min
Havária tureckého vojenského vrtuľníka si vyžiadala sedem obetí

ANKARA - Najmenej sedem ľudí prišlo dnes o život a ďalších osem utrpelo zranenia pri havárii vojenskej helikoptéry na severe Turecka. Oznámili to turecké noviny Hürriyet s odvolaním sa na informácie z vojenských zdrojov.

slovakia

left justify in out

Transportný vrtuľník typu Sikorsky S-70 sa s 15 osobami na palube zrútil v hornatej oblasti Alucra v provincii Giresun ležiacej na pobreží Čierneho mora.

 

Medzi pasažiermi bolo osem príslušníkov tureckej armády vrátane dôstojníkov a vysokopostavených vojenských predstaviteľov. Zvyšní siedmi cestujúci boli manželky a deti vojakov.

 

Medzi zranenými je údajne aj regionálny veliteľ vojenskej polície. Skupina cestovala na oslavy sviatku íd-al-fitr, ktorým sa končí moslimský pôstny mesiac ramadán.

 

Predpokladanou príčinou nehody bolo nepriaznivé počasie v oblasti. Úrady nemajú podozrenie, že by mohlo ísť o teroristický útok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies