Hasiči zaznamenali nárast požiarov v prírode, varujú pred jarným vypaľovaním

NETKY.SK • 11 Marec 2014, 11:07 • 2 min
Hasiči zaznamenali nárast požiarov v prírode, varujú pred jarným vypaľovaním

BRATISLAVA - V posledných dňoch zaznamenali hasiči na Slovensku výrazný nárast požiarov, ktoré boli spôsobené plošným vypaľovaním porastov, drevín a rúbanísk. Verejnosť preto varujú pred nebezpečenstvom, ktoré vyplýva z jarného spaľovania suchej trávy, lístia, či vetví z poorezávaných stromov a z vypaľovania trávnatých porastov.

slovakia

left justify in out

Počas pondelka (10.3.) Hasičský a záchranný zbor SR HaZZ) na území Slovenska riešil až 63 požiarov spôsobených vypaľovaním, ďalej požiarov porastov, lesov a rúbanísk. "Najviac výjazdov k nim vykonali hasiči v Košickom (18) a Prešovskom (17) kraji," informovala Zuzana Farkasová z komunikačného oddelenia Prezídia HaZZ.

V Banskobystrickom kraji hasiči absolvovali 10 výjazdov, v Žilinskom osem, v Trnavskom štyri, v Trenčianskom dva a v Bratislavskom kraji jeden výjazd. Okrem iného počas tohto dňa horela slama a drevo v Skalitom, okres Čadca. "Následkom toho vznikla majiteľovi priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 27.000 eur."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies