Harley-Davidson zvoláva na opravy v USA takmer 46-tisíc motocyklov

NETKY.SK • 25 Apríl 2015, 10:52 • 2 min
Harley-Davidson zvoláva na opravy v USA takmer 46-tisíc motocyklov

DETROIT - Legendárny výrobca motocyklov Harley-Davidson zvoláva na opravy v USA takmer 46.000 motoriek pre technickú chybu spojky, ktorá znemožní vyradiť rýchlostný stupeň. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zvolávacia akcia sa týka modelov Electra Glide, Ultra Limited, Police Electra Glide, Street Glide, Road Glide a Road King z modelových ročníkov 2014 a 2015. Harley-Davidson uvádza, že plynové bubliny môžu zablokovať hlavný spojkový valec, čo znemožní uvoľniť spojku a vyradiť rýchlostný stupeň. Stáva sa to najmä v prípadoch, keď sa motocykel dlhší čas nepoužíval. Vodič môže následne stratiť kontrolu nad svojím strojom, ak sa pokúsi naštartovať so zaradeným rýchlostným stupňom.

 

Na problém upozornili sťažnosti majiteľov motoriek. Harley-Davidson doteraz eviduje 27 nehôd, pri ktorých sa ľahšie zranili štyri osoby. Spojku a hlavný valec opravia predajcovia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies