Úrady práce už vyplatili 5,2 milióna eur na podporu zamestnanosti

NETKY.SK • 27 Apríl 2020, 15:59 • 2 min
Úrady práce už vyplatili 5,2 milióna eur na podporu zamestnanosti

BRATISLAVA - Úrady práce už zaslali schválené peniaze 9523 žiadateľom o príspevky v rámci prvej pomoci na udržanie pracovných miest počas koronakrízy. Do pondelka celkovo vyplatili 5,2 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Od 6. apríla tohto roka zaevidovali úrady práce 43.021 žiadostí o príspevky. Z nich spracovali 7304 dohôd o poskytnutí príspevku na mzdy zamestnancov v rámci prvého opatrenia.

 

Dohody aj osobne

Ďalších 16.255 dohôd odišlo samostatne zárobkovo činným osobám (SZČO), ktoré v rámci druhého opatrenia požiadali o príspevok na náhradu straty príjmu. V rámci tretieho opatrenia úrady už pripravili na podpis 402 dohôd.

 

"Ďalšie tisícky žiadostí úrady spracúvajú a priebežne odosielajú na podpis žiadateľom poštou alebo do elektronickej schránky. V niektorých prípadoch pre skrátenie času vychádzajú v ústrety žiadateľom, ktorí chodia podpisovať dohody osobne na úrad za dodržania prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení," informoval tlačový odbor rezortu práce.

 

Podpísané dohody príslušný úrad následne zverejní v Centrálnom registri zmlúv a nasledujúci deň žiadateľovi zašle na účet peniaze.

 

img

 

Projekt udržania zamestnanosti

Prvú pomoc zamestnancom, podnikateľom a živnostníkom pri znižovaní negatívnych vplyvov vyplývajúcich zo súčasných mimoriadnych opatrení schválila vláda 31. marca 2020 a jej doplnenie 14. apríla.

 

Ministerstvo práce následne pripravilo projekt na podporu udržania zamestnanosti, aby podporilo zachovanie pracovných miest a podnikanie SZČO v čase pandémie nového koronavírusu.

 

Všetky potrebné informácie nájdu záujemcovia TU.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies