Haraslín: V šatni Lechie sa hovorí o pohárovej Európe

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 14:39 • 2 min
Haraslín: V šatni Lechie sa hovorí o pohárovej Európe

GDANSK - Futbalisti poľskej Lechie Gdansk sú v laufe. V ostatných šiestich ligových dueloch neokúsili trpkosť prehry, vďaka čomu si zaistili postup medzi najlepšiu osmičku Ekstraklasy. Hráči však mieria vyššie, chcú dotiahnuť klub z Trojmesta do Európskej ligy. Lechia sa súťažne na kontinentálnej úrovni naposledy predstavila ešte v roku 1985, v 1. kole dnes už neexistujúceho Pohára Intertoto jej vystavil stopku slávny taliansky klub Juventus Turín.

slovakia

left justify in out

Mužstvu trénera Piotra Nowaka aktuálne patrí v tabuľke Ekstraklasy 7. priečka, no iba s dvojbodovým mankom na tretí Pogoň Štetín. Nowakova družina naposledy cez víkend uspela 2:1 v Lubine proti miestnemu tímu Zaglebie.
"Dosiahli sme dôležité víťazstvo, veď predtým sme naposledy mimo nášho štadióna triumfovali ešte v závere októbra. Pevne verím, že to bude silný impulz, aby sme získali tri body aj najbližšie so Štetínom," vyhlásil mladý slovenský krídelník Lechie Lukáš Haraslín.

 

Devätnásťročný rodák z Bratislavy prikladá blížiacemu sa súboju so Štetínom maximálnu dôležitosť. "Hráme doma, je to pre nás veľmi vážne stretnutie. Nie tak dávno sme boli na 12. alebo 13. mieste v tabuľke. Teraz sme v top osmičke a za Pogoňom zaostávame len o dva body. Sústredíme sa vždy na najbližší zápas. V šatni sme začali nahlas hovoriť o pohárovej Európe," doplnil Haraslín.

 

Ten si pochvaľuje kvalitnú zimnú prípravu. "Sme veľmi dobre pripravení, mali sme skvelé sústredenie v Turecku. Veľké tímy hrajú naplno po celý čas. Najskôr sme snívali o umiestnení do ôsmeho miesta, teraz mierime vyššie. Nebránime priaznivé výsledky, snažíme sa hrať útočne. Som presvedčený, že sme stále neukázali všetko, čo je v nás," skonštatoval mladík, ktorý pred minuloročným príchodom do Poľska zbieral futbalové ostrohy v talianskej Parme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies