Hapal: Postup je ocenenie, ale zároveň zaväzuje

NETKY.SK • 8 Október 2016, 12:01 • 2 min
Hapal: Postup je ocenenie, ale zároveň zaväzuje

MYJAVA - Pavel Hapal podľa vlastných slov dosiahol postupom so slovenskou reprezentáciou do 21 rokov na majstrovstvá Európy 2017 tejto vekovej kategórie do Poľska jeden z najväčších úspechov nielen svojej trénerskej, ale celej futbalovej kariéry.

slovakia

left justify in out

"Musím povedať, že eufória je obrovská. Od všetkých spolupracovníkov cítim neskutočnú podporu," uviedol 47-ročný český tréner pre TASR. Veľký triumf to, pochopiteľne, je aj pre zverencov, ktorých doviedol na šampionát: "Títo hráči si to zaslúžia, hrali výborne na klubovej i reprezentačnej úrovni. Postup je ocenenie, zároveň však tiež záväzok, aby na majstrovstvách Európy podali čo najlepšie výkony a boli úspešní aj tam."

 

Hoci pohľad na tabuľku ôsmej kvalifikačnej skupiny už teraz vyznieva jednoznačne, cesta za šiestimi víťazstvami nebola od začiatku hladká. "V tejto eliminácii sme si prešli všetkým. Prehrávali sme, boli sme neúspešní, no dokázali sme to zlomiť. Sila tohto mužstva je veľká," pokračoval Hapal, ktorý pri spätnom pohľade označil viacero zlomových momentov: "Po prehre v Bielorusku boli hráči veľmi smutní a sklesnutí. Niečo sme si povedali, prišlo aj na tvrdšie slová, každý dostal priestor vyjadriť sa. Odvtedy to bolo naopak, všetci verili vo svoje sily. Zvládli sme nervózne stretnutie s Cyprom, doma sme otočili zápas proti Holandsku. Aj keď sme si v ňom pripísali vynikajúci výsledok, nevyvíjal sa dobre. Lepší duel sme odohrali v Holandsku."

 

Okrem Slovenska si už účasť na budúcoročnom záverečnom turnaji vybojovalo napríklad Dánsko, ktoré sa na majstrovstvách Európy "dvadsaťjednotiek" 2015 prepracovalo do semifinále. Dánsky futbalista Jonas Knudsen vtedy akiste nevedomky naznačil paralelu medzi týmito dvoma krajinami: "Je to obrovsky významné pre našu domovinu. Sme veľmi malá krajina s piatimi miliónmi obyvateľov. Nevieme, či budeme mať znova takúto šancu. Doma je ohľadom tohto podujatia veľký rozruch. Dánsko je nadšené, televízni pracovníci mi prezradili, že naše predstavenia sleduje možno až milión ľudí."

 

Pavel Hapal by chcel nadšenie vyvolať aj medzi slovenskými fanúšikmi. "Bol by som nesmierne rád, keby do Poľska prišlo čo najviac priaznivcov. Dostali sa ku mne ohlasy po štvrtkovej definitíve, ale už na Cypre sme prakticky nastúpili v domácom prostredí. Verím, že ľudia za nami prídu aj do Poľska," dodal český kouč pre TASR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies