Rusko zaviedlo odvetné sankcie! Na zozname sú aj manželka a dcéra Joea Bidena

NETKY.SK • 28 Jún 2022, 12:41 • 2 min
Rusko zaviedlo odvetné sankcie! Na zozname sú aj manželka a dcéra Joea Bidena

MOSKVA – Rusko zaviedlo v utorok sankcie voči 25 americkým občanom vrátane manželky a dcéry amerického prezidenta Joea Bidena.

slovakia

left justify in out

Moskva tak urobila v rámci reakcie na „neustále sa rozširujúce sankcie USA proti ruským politickým a verejným činiteľom“. TASR o tom informuje na základe oficiálneho vyhlásenia ruského ministerstva zahraničných vecí, zverejneného na webovej stránke tohto rezortu.


Ministerstvo na svojom webe uvádza, že nové sankcie sa vzťahujú na 25 amerických občanov „vrátane ľudí zodpovedných za formovanie rusofobného smeru senátorov, členov tzv. skupiny Jermak-McFaul, ktorá sa zoberá rozpracovávaním odporúčaní týkajúcich sa protiruských obmedzení, a tiež členov rodiny prezidenta J. Bidena“.

 

 

Rezort zverejnil aj zoznam osôb, ktorých sa nové sankcie dotýkajú, pričom na prvé miesto umiestnil prvú dámu Spojených štátov Jill Bidenovú, za ktorou nasleduje dcéra šéfa Bieleho domu Ashley Bidenová. Na zozname je tiež niekoľko členov amerického senátu i profesorov a docentov pôsobiacich na Stanfordskej univerzite.

 

 

Denník The Guardian pripomína, že k podobnému kroku prednedávnom pristúpili i Spojené štáty, keď v apríli zaviedli sankcie voči dvom dcéram ruského prezidenta Vladimira Putina, Mariji Voroncovovej a Katerine Tichonovovej, a tiež Putinovej exmanželke Ľudmile Očertnej.

 

Možno vás zaujme: Zásah na Kryme zo strany krajiny NATO by znamenal tretiu svetovú vojnu, vyhlásil Medvedev



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona