Štrajk autodopravcov pokračuje, hrozí dopravný kolaps

NETKY.SK • 10 Január 2020, 10:05 • 2 min
Štrajk autodopravcov pokračuje, hrozí dopravný kolaps

ŽILINA - Už štyri dni trvajúci štrajk dopravcov sa v piatok rozširuje na ďalšie miesta. Únia autodopravcov Slovenska UNAS si pre svoje štrajkové aktivity vybrala aj strategické miesta.

slovakia

left justify in out

Únia autodopravcov Slovenska UNAS sa chystá zablokovať križovatku na Košickej ulici v Žiline od 10:00. V Žilinskom kraji aj naďalej budú dopravcovia upozorňovať na svoje požiadavky blokáciou hlavného prieťahu mestom Ružomberok a hraničného priechodu s Poľskou republikou Trstená - Chyžné.

 

img

 

Štrajk trvá už 4 dni
Štrajk UNAS trvá od utorka 7. januára, a keďže rezort financií zatiaľ nie je ochotný akceptovať požiadavku autodopravcov na 50% zníženie dane z motorových vozidiel, dopravcovia nielenže pokračujú vo svojich štrajkových aktivitách, ale ich ešte aj rozširujú. Člen UNAS Vladimír Sopúch pri štvrtkovej blokáde cesty I/18 v Ružomberku jasne naznačil, že nemienia ustúpiť zo svojich požiadaviek. "Nie sme pripravení na kompromis, tentoraz nie. Ak môže parlament zasadať kvôli vojakom v Iraku, tak môže aj kvôli slovenským autodopravcom," vyhlásil Sopúch.

 

Dopravný kolaps
Blokáda cestného ťahu naprieč Ružomberkom pokračuje podľa informácií z polície aj v piatok od 8:00, rovnako tak je zablokovaný aj hraničný priechod Trstená - Chyžné, ktorý štrajkujúci autodopravcovia nárazovo sprejazdňujú vždy ráno a večer v priebehu jednej hodiny. Dopravný kolaps v piatok očakávajú v Žiline, kde by sa podľa policajného avíza mali začať štrajkujúce vozidlá zhromažďovať pred 10:00 na križovatke Košická. Výrazne sa tak skomplikuje prejazd všetkých vozidiel, ktoré smerujú po ceste I/18 na Martin nielen z Bratislavy, ale aj z Kysúc a samozrejme aj opačným smerom.

 

img

 

Prejazd nadrozmerných strojov
Navyše od 9:00 sa z Prešova bude presúvať smerom do Českej republiky konvoj vozidiel so špeciálnym nadrozmerným strojom, ktorý demoloval zničenú bytovku na Mukačevskej ulici. Ten potrebuje pri svojej jazde prejsť obomi blokovanými križovatkami v Ružomberku aj v Žiline.

 

Blokované hraničné priechody a cesty

Od 08:00 do 20:00 budú úplne blokované niektoré hraničné priechody a cesty v mestách Trstená, Košice, Šahy, Medveďov, Komárno, Ružomberok, Žilina, Považská Bystrica, Slovenské Ďarmoty. Prejazd bude umožnený iba záchranným zložkám.

 

Obmedzenia v hlavnom meste

Dopravné obmedzenia budú dnes aj v Bratislave a na hraničnom priechode Brodské. Ako informovala bratislavská krajská polícia, podľa aktuálnych informácií od organizátora v čase od 09:00 až do odvolania bude zablokovaný hraničný priechod Kúty - Brodské, a to v smere z Českej republiky na Slovensko. Blokovaná bude len nákladná doprava. Predbežne od 10:00 do odvolania bude úplne zablokovaná Rožňavská ulica v Bratislave, v smere do mesta. Rožňavská ulica v smere z mesta bude prejazdná pre individuálnu dopravu len v jednom jazdnom pruhu.

 

img

 

Obmedzenia v Banskobystrickom kraji

Autodopravcovia obojsmerne zablokovali hraničný priechod Slovenské Ďarmoty. Ako informovala banskobystrická krajská polícia, štrajk bude pokračovať dnes od 12:00 až do odvolania aj v Lučenci a okolí. Autodopravcovia plánujú blokáciu cesty od Lučenca smerom na Košice, aj križovatku Lučenec - Fiľakovo.

 

Obmedzenia budú pretrvávať aj cez víkend
Hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Bárdyová informovala, že podľa informácií od autodopravcov bude potrebné počítať s blokáciami aj počas víkendu. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies