Hannover zrušil plánovanú propagandistickú akciu tureckej AKP

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 18:47 • 2 min
Hannover zrušil plánovanú propagandistickú akciu tureckej AKP

HANNOVER - Vedenie nemeckého mesta Hannover odrieklo po konzultáciách s policajnými orgánmi prísľub o prenajatí miestnej sály pre podujatie tureckej vládnej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP). Plánované vystúpenie jej podpredsedu Mehmeta Mehdiho Ekera sa tak v Hannoveri neuskutoční. Informácie priniesol dnes Severonemecký rozhlas (NDR).

slovakia

left justify in out

Primátor mesta Stefan Schostok na tlačovej konferencii s krajinským ministrom vnútra Borisom Pistoriusom v zdôvodnení rozhodnutia uviedol, že mestu bol pôvodne utajený zámer spomínaného predstaviteľa AKP na podujatí Zväzu európskych tureckých demokratov (UEID) so zámerom robiť tu propagandu pred blížiacim sa referendom o prípadnom zavedení prezidentského systému v krajine polmesiaca.

"Takéto predvolebné podujatie tu nechceme," zdôraznil primátor. Zároveň dodal, že Hannover je za mierový dialóg kultúr a náboženstiev, avšak osobne sa bráni tomu, aby sa do mesta importoval vnútroštátny konflikt z Turecka.

Dolnosaský krajinský minister vnútra Pistorius toto rozhodnutie privítal. Spôsob ohlásenia akcie naznačuje, že jej pravý cieľ mal zostať zahalený. Každý, kto chce robiť kampaň v Nemecku, sa musí držať pravidiel, konštatoval a dodal, že spomínaný politik sa v rozhovoroch nevyhol drastickému slovníku, ktorý by mohol ohroziť politické spolunažívanie.

Podobné podujatia s rovnakým rečníkom sú plánované zrejme aj v Braunschweigu a Salzgitteri, zatiaľ však nevedno, či sa uskutočnia. V oboch dejiskách o tom ešte prebiehajú rozhovory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies