Bratislava je v užšom výbere na získanie titulu Európske hlavné mesto inteligentného cestovného ruchu

NETKY.SK • 8 August 2019, 15:54 • 2 min
Bratislava je v užšom výbere na získanie titulu Európske hlavné mesto inteligentného cestovného ruchu

BRATISLAVA - Do užšieho výberu kandidátov o získanie titulu „Európske hlavné mesto inteligentného cestovného ruchu 2020“ postúpilo desať miest, medzi nimi aj Bratislava.

slovakia

left justify in out

Iniciatíva zastrešovaná Európskou komisiou (EK) o tom informovala dnes na svojej internetovej stránke. Do súťaže sa pôvodne zapojilo 35 miest zo 17 členských štátov Únie.

Cieľom novej iniciatíva EÚ pod hlavičkou „Európske hlavné mesto inteligentného cestovného ruchu“ je odmeniť inovačné a inteligentné riešenia európskych miest v tejto sfére. Pre rok 2019 tento titul získali Helsinki a Lyon.

 

Ocenenie má podľa komisie európskym mestám poskytnúť platformu na spoluprácu a šírenie osvedčených postupov, ktoré podporia inovatívne, udržateľné, inkluzívne a efektívne riešenia.

 

img


Dvojicu víťazov druhého ročníka súťaže oznámia na slávnostnej ceremónii v rámci Európskeho fóra cestovného ruchu 9. a 10. októbra tohto roku v Helsinkách.

V desiatke finalistov sú okrem hlavného mesta Slovenskej republiky aj holandské mesto Breda, nemecké mestá Bremerhaven a Karlsruhe, talianske Ravenna a Turín, švédsky Gothenburg, slovinská Ľubľana, španielska Málaga a francúzske Nice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona