Hanlon novým trénerom švajčiarskej reprezentácie

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 12:47 • 2 min
Hanlon novým trénerom švajčiarskej reprezentácie

ŽENEVA - Tréner Glen Hanlon ukončil svoje pôsobenie pri bieloruskej hokejovej reprezentácii. Päťdesiatsedemročný Kanaďan sa po MS v Minsku, kde doviedol domáci výber do štvrťfinále, dohodol s predstaviteľmi tamojšieho zväzu na predčasnom ukončení spolupráce. Od novej sezóny sa postaví na striedačku švajčiarskeho národného tímu, kde nahradí krajana Seana Simpsona.

slovakia

left justify in out

Podľa portálu luzernerzeitung.ch podpísal Hanlon v utorok predpoludním v Zürichu so švajčiarskym zväzom dvojročný kontrakt s opciou na ďalšie dva roky. V zmluve je zakotvená aj klauzula o predčasnom rozviazaní spolupráce v prípade, že sa tímu nebude pod jeho vedením výsledkovo dariť.

 

Hanlon sa vlani dohodol s bieloruskou federáciou na zmluve na dva plus jeden rok, okolnosti ho ale donútili prácu zmeniť. "Nebolo to o peniazoch. Syn vyrastá bezo mňa a keď som pracoval v Bielorusku, nemohli sme byť spolu. Síce bol za mnou v Minsku, ale presťahovať sa sem nemohol," uviedol pre Pressbol bývalý kouč slovenskej reprezentácie.

 

Niekdajší tréner Washingtonu Capitals sa údajne ústne dohodol na pôsobení pri kormidle švajčiarskej reprezentácie už v apríli, ešte pred majstrovstvami sveta. Jeho asistentom bude John Fust, ktorý predčasne skončil v Lausanne. Podľa švajčiarskych médií pôvodne Hanlon plánoval, že sa vráti na striedačku juniorského tímu Vancouver Giants vo WHL, nakoniec ale zvíťazila lákavejšia ponuka od Helvétov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies