Handzuš, Vlhová či Rančíkovci pomôžu v Banskej Bystrici deťom

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 15:27 • 2 min
Handzuš, Vlhová či Rančíkovci pomôžu v Banskej Bystrici deťom

BANSKÁ BYSTRICA - Pestré zastúpenie bývalých i súčasných športovcov sa už druhýkrát rozhodlo podporiť projekt Naučme deti športovať.

slovakia

left justify in out

Ten vznikol primárne ako iniciatíva na pomoc deťom trpiacim detskou mozgovou obrnou. Okrem charitatívneho rozmeru má za cieľ ukázať deťom rôzne športy, rozdúchať v nich športové vlohy, dať im možnosť stretnúť sa s ich idolmi. Takáto príležitosť sa im naskytne už v nedeľu v Banskej Bystrici v areáli Základnej školy na Golianovej ulici v popoludňajších hodinách.

 

"Športovci budú rozdelení na svojich tréningových stanovištiach a deťom poskytnú inštruktáž. Na jej konci dostanú účastníci pečiatku do svojej hracej karty a po zaplnení všetkých políčok budú odmenení diplomom. Zároveň môžu získať aj autogramy od svojich športových vzorov," uviedol pre SITA jeden z podporovateľov projektu, hokejista Michal Handzuš.


Vyzbierané finančné prostriedky od návštevníkov poukážu organizátori v plnej výške na účet Občianskeho združenia Nožička, ktoré pomáha hendikepovaným deťom s detskou mozgovou obrnou. Špeciálnymi hosťami budú Lukáš Latinák a Marián Čekovský, akciu bude moderovať Peter Pinďo Lengyel.

 

Zo športovcov prídu biatlonisti Pavol Hurajt, Paulína Fialková, Jana Gereková, alpská lyžiarka Petra Vlhová, basketbalisti bratia Rančíkovci a Jurčenková, hokejisti Michal Handzuš, Vladimír Országh, Tomáš Surový, Lukáš Bambúch, Tomáš Zigo, futbalisti Martin Jakubko, Martin Poljovka, Peter Boroš, Marek Bažík, Tomáš Ďubek, skokani na lyžiach Martin Švagerko a Rastislav Leško, bežci na lyžiach Ivan Bátory s Jaroslavou Bukvajovou, duatlonistka Petra Fašungová, triatlonistka Svetlana Lipárová, cyklista Marek Čanecký, chýbať nebude za motošport Richard Gonda, ďalej boxer Tomi "Kid" Kovács, thajský boxer Vlado Drakula Moravčík, účasť prisľúbili aj hádzanárky Andrea Kertészová, Monika Kollárová, Jana Oborilová, ako i ďalšie zaujímavé športové mená napríklad z tenisu či cyklistiky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies