Vláda mimoriadne zasadne k prípadu 11-ročnej Sofie s cystickou fibrózou. Dočká sa rodina pomoci?

NETKY.SK • 20 Október 2021, 14:30 • 2 min
Vláda mimoriadne zasadne k prípadu 11-ročnej Sofie s cystickou fibrózou. Dočká sa rodina pomoci?

BRATISLAVA - Matka 11-ročnej Sofie, ktorá trpí nevyliečiteľnou cystickou fibrózou, už viac ako päť rokov neúspešne žiada Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) o opatrovateľský príspevok. Že by záujem médií, sociálne siete a neskonalá snaha matky a blízkych zasiala semienko, aspoň drobného úspechu?

slovakia

left justify in out

"... Súdim sa so štátom o opatrovateľský príspevok 5 rokov... Pre svoju dcéru urobíme všetko, aj nemožné!" napísala Sofiina mama na sociálnej sieti.

 

img

 

Predseda Výboru Národnej rady pre sociálne veci Vladimír Ledecký zvolal na štvrtok 21. 10. mimoriadne zasadnutie výboru k tomuto prípadu. Krajský súd potvrdil nárok na opatrovateľský príspevok už dvakrát, rovnako ako aj Najvyšší súd.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Sektu z Česka vyšetrujú pre únos 11-ročného dievčaťa

 

Ledecký chce na mimoriadne zasadnutie výboru pozvať riaditeľa ÚPSVaR Karola Zimmera, ktorého sa bude pýtať otázky na ozrejmenie bližších detailov k tomuto prípadu. "Je nemysliteľné, aby sa matka s chorým dieťaťom po piatich rokoch a troch rozhodnutiach súdov nevedela k tejto podpore od štátu dostať," uviedol Ledecký. Už čoskoro vám prinesieme viac informácií. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies