ZOH: Sumár zo soboty 12. februára

NETKY.SK • 13 Február 2022, 09:16 • 2 min
ZOH: Sumár zo soboty 12. februára

PEKING – V sobotu sa predstavili iba naši biatlonisti, no ani jeden zo slovenského kvarteta sa do stíhacích pretekov nekvalifikoval.

slovakia

left justify in out

Najlepší bol Bartko, no skončil až na 65. mieste

 

Z kvarteta Slovákov si v šprinte najlepšie počínal Šimon Bartko, s tromi zaváhaniami na strelnici a mankom 2:58,4 min. na víťaza obsadil 65. priečku a nekvalifikoval sa do nedeľných stíhacích pretekov. Michal Šima bol 68. (+3:01,9), Matej Baloga 85. (+3:40,9) a Tomáš Sklenárik 87. (+3:45,9). „Streľba dnes bola fajn, ale v behu to bolo veľmi zlé. Necítil som sa vôbec dobre, lyže mi nesadli a bolo to pomalé. Urobím všetko pre to, aby som pomohol štafete a aby to bolo bežecky lepšie," povedal Šima v prvej televíznej reakcii na RTVS.

 

 

Nórsky biatlonista Johannes Thinges získal suverénnym spôsobom zlato v sobotnom šprinte. Druhý so stratou 25,5 sekundy skončil na 10-kilometrovej trati Francúz Quentin Fillon Maillet, na medailových stupňoch ich doplnil starší brat víťaza Tarjei (+38,9 s).

 

 

Lindvik zdolal Kobajašiho a získal zlatú medailu na veľkom mostíku

 

Nórsky skokan na lyžiach Marius Lindvik zvíťazil v sobotňajšej súťaži na veľkom mostíku. V Pekingu triumfoval s náskokom 3,3 bodu pred olympijským šampiónom na strednom mostíku Japoncom Rjojum Kobajašim. Bronz putuje do Nemecka zásluhou Karla Geigera, ktorý za Lindvikom zaostal o 14,8 b.

 

Lindvikov pekingský triumf je o to cennejší, že tesne pred začiatkom hier prekonal koronavírus a musel byť v karanténe. „Vedel som, že Kobajaši je veľmi silný a nebude ľahké zosadiť ho z vedúcej pozície. Do druhého pokusu som dal všetko a vyšlo to. Po doskoku som cítil veľa adrenalínu a obrovskú eufóriu. Potom som pri Kobajašiho skoku tŕpol, či to bude stačiť na zlato. Boli to nervy, no dopadlo to pre mňa fantasticky," uviedol Lindvik pre akreditované médiá.

 

 

USA si poradilo s Kanadou, Nemci zdolali Čínu

 

Hokejisti USA zvíťazili v sobotňajšom zápase A-skupiny na olympijskom turnaji v Pekingu nad Kanadou 4:2. Kanaďania v zámorskom derby prestrieľali súpera 37:27, pričom streleckú prevahu mali najmä v tretej časti (17:5), no Američanov v dôležitých momentoch podržal brankár Strauss Mann. USA po dvoch víťazstvách s plným počtom 6 bodov vedú skupinu, Kanaďania majú v priebežnej tabuľke 3 body za úvodný triumf nad Nemeckom (5:1).

Kanaďania uzavrú svoje účinkovanie v základnej skupine zápasom proti Číne v nedeľu 13. februára o 14:10 SEČ, Američania budú hrať v rovnakom čase proti strieborným medailistom z Pjongčangu 2018, Nemcom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by USA Hockey (@usahockey)

 

Hokejisti Nemecka zvíťazili nad Čínou 3:2 v sobotnom zápase A-skupiny olympijského turnaja v Pekingu. Nemci viedli počas druhej tretiny už 3:0, domáci reprezentanti však dvoma gólmi zdramatizovali zápas. Ich premiérovým strelcom na ZOH sa stal Parker Foo.

 

 

Ženský skeleton vyhrala Nemka Neiseová

 

Nemecká skeletonistka Hannah Neiseová triumfovala na ZOH 2022 v Pekingu v súťaži žien. V konečnom hodnotení mala po štyroch súťažných jazdách náskok 62 stotín sekundy pred striebornou Jaclyn Narracottovou z Austrálie. Bronzovú medailu získala holandská reprezentantka Kimberley Bosová s mankom +0,84 s.

Po prvých dvoch jazdách viedla len o niekoľko tisícin 31-ročná Austrálčanka. Dvadsaťjedenročná Neiseová ale išla do vedenia po tretej jazde, keď vytvorila nový traťový rekord. Vo štvrtej potom svoj náskok ešte zveľadila. Išla čisto, bola suverénna a hneď pri prvom štarte pod piatimi kruhmi získala najcennejšiu medailu. Austrálčanka bola pred štyrmi rokmi v Pjongčangu 16., 28-ročná Bosová vylepšila ôsme miesto zo ZOH 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies