Handzuš v samostatných nájazdoch rozhodol o výhre kráľov z LA

NETKY.SK • 26 Október 2010, 12:28 • 2 min
Handzuš v samostatných nájazdoch rozhodol o výhre kráľov z LA

Handzuš v samostatných nájazdoch rozhodol o výhre kráľov z LA

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejista Michal Handzuš v noci na utorok rozhodol gólom v samostatných nájazdoch o víťazstve Los Angeles nad Minnesotou 3:2 a stal sa prvou hviezdou zápasu.
      "Králi" už po ôsmich minútach prehrávali 0:2, no gólmi v závere prvej a druhej tretiny si vynútili predĺženie. V ňom si obaja brankári udržali čisté konto a na rad prišiel nájazdový rozstrel. Jeho piatu sériu otvoril úspešným forhendovým blafákom práve Handzuš, pre ktorého to bol ôsmy úspešný nájazd zo 14 pokusov. Robustný center v samotnom zápase odohral takmer 20 minút, počas ktorých si na konto pripísal dve strely. Okrem Handzuša zažiaril aj slovinský útočník Anže Kopitar, ktorý bol pri všetkom dôležitom. Pri prvom góle hostí si pripísal asistenciu, 18 sekúnd pred druhou sirénou vyrovnal a zároveň úspešne realizoval aj samostatný nájazd. "Nezačali sme práve najlepšie, ale čo je najdôležitejšie, na konci sme sa mohli tešiť zo zisku dvoch bodov," uviedol Kopitar pre oficiálnu stránku profiligy nhl.com.
      Séria nepriaznivých výsledkov Philadelphie, ktorej dres oblieka slovenský obranca Andrej Meszároš, pokračovala aj na ľade Columbusu. "Letci" prehrali už piaty z posledných šiestich zápasov, pričom Meszároš odohral vyše 19 minút a získal jeden plusový bod. Tréner hostí Peter Laviolette po zápase netajil sklamanie. "Je to už naozaj frustrujúce. Zaslúžene sme prehrali. Neukázali sme snahu, nepremieňali sme šance, hrali sme bez energie a emócií. V takom prípade na víťazstvo nemôžeme ani pomyslieť," vyhlásil Laviolette.
      V poslednom dueli vyhral Montreal nad Phoenixom 2:1 po predĺžení, keď o štvrtom triumfe z ostatných piatich duelov rozhodol v 62. minúte Andrej Kosticyn. Pre bieloruského útočníka to bol už druhý víťazný gól v novej sezóne. Okrem toho zaznamenal aj asistenciu a po ôsmich zápasoch má na konte osem bodov (5+3). "Cítim sa výborne," stroho skonštatoval 25-ročný Kosticyn.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies